Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Nieuwe energiesubsidieregeling Provincie Utrecht

Meer met Minder

Vanaf 1 oktober kunt u als woningeigenaar gebruik maken van de energiesubsidieregeling `Meer met Minder in Utrecht'.

U kunt subsidie krijgen om uw woning energiezuinig te maken of om duurzaam energie op te wekken. De subsidie kan oplopen tot EUR 5.750,-. Deze nieuwe provinciale regeling is de opvolger van de regeling `Energiek Utrecht' die per 1 oktober is gestopt.

Hoe werkt het?
U kiest via de site van `Meer met Minder' een `Meer met Minderaanbieder' en laat een `Maatwerkadvies Energiebesparing met Energielabel' opstellen. Hierin staat precies welke energiebesparende maatregelen voor uw woning het beste zijn, wat de kosten zijn, welke besparing de maatregelen opleveren en welke subsidies beschikbaar zijn. Op basis van dit advies kunt u kiezen of u één of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Op basis van de verbetering van het energielabel ontvangt de huiseigenaar een landelijke subsidie (via MMM) tussen de EUR 300,- en EUR 750,- en een subsidie van de provincie Utrecht tussen de EUR 1.000,- en EUR 5.000,-. Beide subsidies zijn afhankelijk van de gerealiseerde energiebesparing.

Naast deze regeling kunt u ook gebruik maken van andere energiesubsidies, zoals subsidie op isolatieglas, zonneboilers en HRe-ketels. Kijk voor een MMM-aanbieder in de buurt op www.meermetminder.nl. Voor alle geldende regelingen in uw woonplaats kijkt u op www.energiesubsidiewijzer.nl.