Politie Rotterdam Rijnmond

POLITIEAANPAK OLEANDERBUURT

Datum publicatie: 05-10-2010 15:33

BLOEMHOF - Politieagenten stellen al enige tijd alles in het werk om de identiteit van overlastgevende personen de wijk Bloemhof te achterhalen en de veiligheid te vergroten.

Door zowel het wijkteam als de directe hulpverlening wordt er veel aandacht gegeven aan het aanpakken van de overlast rond het Oleanderplein.

Voorheen was er een statische politiepost bij het plein. Inmiddels is deze vervangen door zeer regelmatige politiesurveillances. Ook is er bij het wijkteam bijna 24 uur per dag iemand aanwezig.

De politie aanpak in de Oleanderbuurt heeft de afgelopen weken voor de volgende resultaten gezorgd:

In de Jasmijnstraat is een gebruikersplek ontdekt. De buurtagent zal deze plek in de gaten houden om overlast te voorkomen. Ook is er gelet op verkeersovertredingen en zijn er bekeuringen uitgeschreven voor bellen achter het stuur en parkeren op het trottoir.

Politie en deelgemeente blijven actief aan het werk met de bestrijding van overlast.

Naast de extra politietoezicht is er op het Putseplein een mobiele camera geplaatst en er is tijdelijk een extra buurtagent.

Daarnaast wordt er regelmatig preventief gefouilleerd in Bloemhof en een deel van Hillesluis.

Verder wordt er gekeken of er mogelijkheden zijn om cameratoezicht uit te breiden.

De politie wil graag zoveel mogelijk in contact blijven met buurtbewoners. Zij kunnen onder andere tijdens buurtbijeenkomsten hun ervaringen delen met de deelgemeente en het politiewijkteam.