Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 6 oktober 2010

Succesvolle Week van de Opvoeding

Door: afdeling Communicatie

Van 25 tot en met 30 september stond Ede in het teken van de Week van de Opvoeding. Aan de hand van verschillende workshops en bijeenkomsten is het onderwerp Opvoeden uitgebreid besproken. Deze week ging vooraf aan de opening van de tweede locatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Ede.
Workshop in `Week van de Opvoeding`

Workshop in `Week van de Opvoeding`

Opvoeden doe je samen

Het thema van de Week van de Opvoeding was: `Opvoeden doe je Samen`. Zo ging wethouder Simon van de Pol tijdens een ontbijt op de Dillenburg in gesprek met ouders en leerlingen over de rol van leerkrachten bij de opvoeding van kinderen. Gaf Tischa Neve(bekend van het tv-programma Schatjes) een sessie over Positief en Creatief opvoeden. En werd er als hoogtepunt van de week een debat georganiseerd waarbij stellingen aan bod kwamen als; `hoe ga ik om met kritiek van anderen (buren/leerkrachten etc.)` op de opvoeding van mijn kind. De bijeenkomsten werden goed bezocht en er werd druk gediscussieerd.

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin

Aan het einde van de Week van de Opvoeding opende wethouder Van de Pol op donderdag 30 september de tweede locatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin in het gezondheidscentrum Veldhuizen. De wethouder stapelde samen met een aantal kinderen blokken op, die uiteindelijk de tekst `Centrum voor Jeugd en Gezin` vormde. Naast deze officiële opening kon men terecht voor een hapje en een drankje en was er voor de jonge bezoeker een springkussen en een pannakooi.