Gemeente Pekela


Algemeen directeur bekend voor nieuwe ambtelijke organisatie.

Uit 49 sollicitanten hebben de colleges van burgemeester en wethouders van Pekela en Veendam Johannes Theodoor van Nieukerken benoemd tot (beoogd) algemeen directeur van de op 1 januari a.s. samen te voegen ambtelijke organisaties van de gemeenten Veendam en Pekela. De heer van Nieukerken is gedurende ruim 6 jaar directeur van de gemeente Sneek. Hij is destijds als directeur aangetrokken met als extra opdracht het vormgeven van de reorganisatie van de sector Stadswerk.

Naast zijn overige directietaken is een van de meest in het oog springende onderdelen van zijn werk het projectdirecteurschap van het Cultureel Kwartier in Sneek. Het kwartier is inmiddels voor een groot deel gerealiseerd. Het nieuwe theater als onderdeel van dit binnenstadsgebied zal eind 2011 worden opgeleverd. Voordat hij bij de gemeente Sneek ging werken was hij teammanager Projecten bij de provincie Overijssel, en leidinggevende bij de sectie Ruimtelijke inrichting en de afdeling Beleid van de gemeente Zwolle. De heer Van Nieukerken is getrouwd, heeft 4 kinderen en is 51 jaar. Hij heeft doctoraal Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Â

De heer Van Nieukerken vindt zijn functie een zeer uitdagende o.a. vanwege de vernieuwing en verzakelijking van ambtelijke organisatie(s). De nieuwe ambtelijke organisatie werkt in opdracht van de twee gemeenten en heeft als (eigen) missie om haar bedrijfsvoering zo effectief en efficiënt mogelijk te organiseren. Hij verheugt zich op de mogelijkheid de organisatie zodanig verder uit te lijnen dat de collegaâs geïnspireerd een (werk)cultuur bevorderen die met recht dienstbaar genoemd mag worden.

Hij zal zich met zijn vrouw in een van onze gemeenten gaan vestigen.