Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 06-10-2010

Getuige zet politie op spoor van inbreker

TILBURG: Een alerte getuige heeft de politie vannacht op de Jan Heijnstraat op het spoor gezet van een vermoedelijke inbreker. De politie arresteerde omstreeks 00.20 uur een 25-jarige Middelburger die in ten minste drie auto's ingebroken zou hebben. Ook had hij een ruit van een lunchroom ingeslagen.

De politie kreeg omstreeks 00.15 uur de melding dat op het
parkeerterrein van de supermarkt aan de Jan Heijnstraat een man zou lopen die een ruit van een auto had ingeslagen en daarin had
ingebroken. Toen de agenten bijna ter plaatse waren hebben zij hun dienstvoertuig uit het zicht geparkeerd en zijn te voet verder gegaan. Zij spraken de melder die vertelde dat de inbreker net de hoek om was gegaan. Op dat moment hoorden de dienders glasgerinkel. Zij zagen een man voor de lunchroom staan, ook zagen zij dat een ruit van de zaak was ingeslagen. Op de grond lag een steen. De man die voor de zaak stond,.voldeed ook aan het signalement van de auto-inbreker. Hierop is de man aangehouden. Op het parkeerterrein stonden drie auto's waarin was ingebroken. Bij de verdachte zijn diverse goederen aangetroffen, die mogelijk uit deze auto's zijn weggenomen.

Hennepkweker aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft na een tip via Meld Misdaad Anoniem
(0800-7000) dinsdag in een woning aan het Margratenplein een
hennepkwekerij ontdekt. De 25-jarige bewoner werd aangehouden. In zijn huis vonden de agenten op de eerste verdieping en op zolder bij elkaar 100 hennepplanten. De stroom in de woning werd illegaal afgetapt. De bewoner, die nog ingeschreven staat in Dongen, verklaarde dat hij aan de plantage begonnen was, om van de opbrengst schulden af te betalen.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in vele gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt.

Winkeldieven slaan in Tilburg toe, aanhouding in Rotterdam

TILBURG De Rotterdamse politie heeft op verzoek van hun Tilburgse collega's twee mannen, een 34-jarige Rotterdammer en een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden ter zake winkeldiefstal. In de auto waarin de mannen reden, werden diverse van vermoedelijk diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Ze worden er van verdacht dat ze duur
gereedschap hebben gestolen in een Tilburgse zaak.

Het duo was een handelsonderneming aan de Jules Verneweg in Tilburg binnen gegaan. Terwijl één man de medewerker afleidde nam de ander gereedschap weg, drie dure 'momentsleutels' die gebruikt worden in de autobranche, met een waarde van circa 2500 euro. Kort nadat de mannen weer vertrokken waren, werd de diefstal ontdekt. Gelukkig had de alerte medewerker wel het kenteken genoteerd van de auto waarin de mannen waren weggereden. De auto werd door de Rotterdamse politie aan de kant gezet, waarna de inzittenden werden aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-10-2010 11:55 | © Regio Midden en West Brabant |