Fenedex

Petra van Woensel wint Exportmanager Award 2010

6 oktober 2010

Gisteravond is Petra van Woensel, Commercieel manager Dreumex B.V. uitgeroepen tot winnaar van de Exportmanager Award 2010.

Petra versloeg tijdens finale, Hans Berwers van VEGE Benelux B.V., Hermann Egges van Resato International B.V. en Frans van Osch van Matador B.V. Haar passie en liefde voor export gecombineerd met een goed gestructureerd beleid was voor de jury doorslaggevend. Het door Petra doorgevoerde exportbeleid heeft er toe geleid dat in een krimpende markt, drie opvolgende jaren van 10% groei is gerealiseerd. Daarnaast is het distributienetwerk flink uitgebreid, is er een nieuwe lokale vestiging in Tsjechië opgezet en is Dreumex anno 2010 marktleider in 8 Europese landen.

Dreumex B.V.
Dreumex is ontwikkelaar en producent van handverzorgingsconcepten voor de professionele eindgebruiker in de industriële markt. Het bedrijf is in 1960 opgestart en bediende naast de Nederlandse markt ook België en Duitsland. Het aantal exportmarkten werd in de loop der jaren uitgebreid met 10 landen. Toen er in 2004 een nieuwe management kwam, veranderde hiermee ook de strategie en nam de export een vlucht.

Prijzen
De Award is de sculptuur: "Wervelende vooruitgang is vaak het gevolg van dynamisch optreden", een uitspraak die de essentie van het vak `export' goed weergeeft. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van hoofdsponsor ING een cheque van EUR2500,-, bood Cathay Pacific Airlines 2 business class tickets naar Hong Kong aan en krijgt de winnaar één jaar lang gratis toegang tot de wereldwijde database van Kompass.