Rechtbank Arnhem


Deels voorwaardelijke celstraf voor zware mishandeling in Nijmegen

Arnhem, 6 oktober 2010 â De rechtbank Arnhem heeft vandaag een 37-jarige man uit Nijmegen veroordeeld voor het plegen van twee pogingen zware mishandeling. De man is, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 277 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren en een werkstraf van 180 uren. Dit was ook de eis van de officier van justitie.

De man heeft op twee dagen kort na elkaar twee mannen volkomen onverwacht mishandeld door de één een glas in het gezicht te slaan en de ander met een fles op het hoofd te slaan. De man heeft de feiten ontkend en door de verdediging was vrijspraak bepleit.

De man is niet eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten. De voorlopige hechtenis van de man was op 23 september 2010 al geschorst. De aanleiding hiervoor was een gedegen plan van aanpak dat de reclassering voor hem had opgesteld. Hij kon op 23 september beginnen aan een woon- en werktraining.
Hoewel het ernstige feiten betreft die in beginsel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van enige duur rechtvaardigen, acht de rechtbank het onwenselijk dat dit ingezette traject wordt onderbroken. Daarom heeft de rechtbank geen hogere onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd dan de tijd die de man in voorarrest al heeft doorgebracht. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf heeft de rechtbank de bijzondere voorwaarde verbonden dat de man blijft deelnemen aan genoemde training en zich blijft melden bij de reclassering.

Door één van de slachtoffers is een vordering tot schadevergoeding ingediend die de rechtbank in zijn geheel heeft toegekend voor het bedrag van ⬠2.758,-.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 6 oktober 2010 Naar boven