Saxion
BR>

wo 06 oktober 2010

Saxion zoekt gastgezinnen

Omdat het aantal internationale studenten nog steeds toeneemt, is Saxion op zoek naar meer gastgezinnen in en rond Deventer.

De veelal uit Azië en Afrika afkomstige studenten komen naar Nederland om een bachelor- of masteropleiding te volgen. Ook steeds meer studenten uit Europa kiezen voor een opleiding bij Saxion. `Friends of Saxion International Students' wil via gastgezinnen de studenten mogelijkheden bieden om kennis te maken met de Nederlandse samenleving en cultuur.

Een gastgezin (jong, oud, met of zonder kinderen, alleenstaand etc.)biedt de student een plek om gezellig langs te gaan voor een kop koffie. Van een gastgezin wordt niet gevraagd de student op te nemen in huis. Wel biedt een gastgezin de student een `tweede thuis' waar ruimte is om zich de Nederlandse cultuur eigen te maken. Voor het gastgezin is het contact met de student een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met een andere cultuur.

Het initiatief `Friends of Saxion International Students' is opgezet door een drietal voormalige Saxion medewerkers. Voor aanmelding als gastgezin of voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Durk Hoekstra (telefoon 0575 - 515245 of e-mail d.hoekstra78@chello.nl).