Gemeente Haren

Wethouder Sieling sluit tandemproject

Leerlingen Maartenscollege samen op wielrenles met leerlingen Visio

06/10/2010

Op vrijdag 1 oktober was de afsluiting van het tandemproject. Wethouder Theo Sieling sloot het project officieel af met de uitreiking van de certificaten aan de deelnemers en een optreden als quizmaster. Hierin werd de kennis van de deelnemers over het wielrennen en het tandemproject getest.

Leerlingen van Visio kregen binnen het tandemproject de mogelijkheid, dankzij medewerking van leerlingen van het Maartens College, om aan wielrennen te gaan doen. Ex- Para Olympische sporter Jan Mulder verzorgt de trainingen.

Tandemproject1

Doel van het tandemproject is dat leerlingen met een visuele handicap kennismaken met de wielersport. De leerlingen van het Maartenscollege vervullen vanuit hun maatschappelijke stage de rol van voorrijder.

Tandemproject2

BOS-project

Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dit het liefst elke dag. Bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Daarom is de gemeente Haren in 2007 begonnen met het BOS-project. Vanuit BOS worden sport- en beweegactiviteiten georganiseerd om een gezonde leefstijl bij jeugd en jongeren te stimuleren. Het tandemproject is een onderdeel van het BOS-project.

Tandemproject3

Foto's: Huis voor de Sport Groningen