Gemeente Hoorn

Gemeenteraad wil onderzoek naar hellingbaan

De Hoornse gemeenteraad wil dat het college van B en W onderzoek doet naar de mogelijkheid van een hellingbaan voor het te water laten van boten. Dit naar aanleiding van een wilde motie van de fracties van de VVD, VOCHoorn, PvdA, D66 en Hoorns Belang. In 2008 werd de openbare hellingbaan bij de Schelpenhoek tijdelijk opgeheven, vanwege de ontwikkelingen van een jachthaven op die locatie. De jachthaven zou binnen twee jaar klaar zijn, evenals een nieuwe hellingbaan.

Nu de jachthaven op zich laat wachten, vinden de indieners van de motie het toch tijd om een nieuwe, eventueel tijdelijke, hellingbaan aan te leggen. Deze is volgens hen onmisbaar voor Hoorn als stad met water als kernkwaliteit. Daarom verzochten de partijen het college om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om voor de zomer 2011 een openbare hellingbaan aan te leggen.

Burgemeester Van Veldhuizen noemde op dat in het verleden jetskis voor overlast zorgden. Verschillende partijen stelden voor dit in het onderzoek mee te nemen. Alle partijen stemden in met de wilde motie. Ook wethouder Louwman steunt het idee om het onderzoek uit te voeren.