Blauw Research

westlandutrecht

Gouden Spreekbuis én Performance Award voor WestlandUtrecht

6 oktober 2010 door Blauw Research

WestlandUtrecht heeft de Gouden Spreekbuis 2010 gewonnen en ging ook naar huis met de Performance Award. Beide awards zijn een initiatief van marktonderzoekbureau Blauw Research en worden toegekend aan de geldverstrekker(s) die de beste ontwikkeling hebben doorgemaakt in het afgelopen jaar. De Gouden Spreekbuis wordt toegekend aan de hypotheekverstrekker die zicht het beste heeft ontwikkeld op het gebied van communicatie en imago. Daarbij wordt de mening van zowel tussenpersonen waar wel zaken mee wordt gedaan als tussenpersonen waar geen zaken mee wordt gedaan meegenomen. De Perfromance Award handelt over de ontwikkeling die een verstrekker heeft bewerkstelligd op het gebied van dienstverlening en daarbij gaat het alleen om de tussenpersonen die daadwerkelijk samenweken met de betreffende verstrekker.

Wat de Gouden Spreekbuis betreft dankt WestlandUtrecht heeft haar sterke positie aan onder andere een snelle afhandeling van offertes, het nakomen van afspraken en het meedenken met het intermediair. De Performance Award heeft WestlandUtrecht gewonnen door haar verbeteringen het productenaanbod, de informatievoorziening en op de accountmanagement.

De nominaties en uiteindelijke winnaars baseert Blauw Research op de resultaten uit de Imago Blauwdruk HypotheekVerstrekkers 2010. Dit onderzoek biedt inzicht in de bekendheid, het imago en de voorkeurspositie van de belangrijkste hypotheekverstrekkers onder intermediairs.

De andere drie genomineerden voor de Gouden Spreekbuis, Obvion, ING en ABN AMRO ontvingen van Blauw Research een Zilveren Spreekbuis voor hun prestaties. Obvion is al jaren één van de beste verstrekkers in de markt en het imago van Obvion is in 2010 wederom licht verbeterd. Intermediairs zien Obvion nog vaker als een deskundige verstrekker. ING en ABN AMRO verdienen de zilveren spreekbuis vanwege de toename in waardering voor beide verstrekkers vanuit het intermediair. Dit hebben beide bereikt door een snellere afhandeling van offertes en het beter nakomen van afspraken. Intermediairs geven in 2010 zelfs aan meer vertrouwen te hebben in beide verstrekkers.

De andere genomineerden voor de Performance Award, te weten ING en Obvion hebben net als winnaar WestlandUtrecht laten zien dat zij hun dienstverlening op onderdelen als tevredenheid met het offerteproces, acceptatieproces, acceptanten, accountmanagers en algemene informatievoorziening nog beter op orde hebben dan in 2009.

De uitreiking van de Gouden Spreekbuis 2010 en de Performance Award vond plaats na afloop van het 15e Nationaal Hypothekencongres in het Kurhaus te Den Haag en werd bezocht door directieleden, marketeers en product- en communicatiemanagers van de grootste hypotheekverstrekkende organisaties en het intermediaire kanaal in Nederland.