Waterschap Groot Salland

Prijswinnaar ballonnenwedstrijd in het zonnetje gezet

Laatste wijziging: 6 oktober 2010

Op 15 juni werd de (B)loeiende waterroute en Waterspeel- en doeplaats op Melkveeproefbedrijf Aver Heino geopend door kinderen van basisschool De Bolster uit Raalte. Dat deden zij door 80 heliumballonnen op te laten, waaraan een wedstrijd was gekoppeld. Afgelopen maandag werd de prijswinnaar in het zonnetje gezet.

In totaal werden er vijftien ballonnenkaartjes teruggestuurd. De ballon van Lotte Eektimmerman uit groep 4 kwam het verst: haar ballon legde een reis af van 213 kilometer naar Duitsland. Voor die prestatie ontving ze van het Waterschap Groot Salland en Het Koeienhotel allerlei cadeautjes. Een Droppie Water-pakket met stripboekjes, een bidon, kleurpotloden en een verrekijkertje. Van Het Koeienhotel kreeg zij het leesboek "Jacht op de tekenaar". Voor haar klasgenootjes was er een troostprijs: het stipboekje Droppie Water op de dijk.

Een geliefde plek
De (B)loeiende waterroute en de waterspeelplaats is een winnend project van de jubileumprijsvraag die het waterschap in 2008 uitschreef vanwege het 700-jarig bestaan. In één van de waterbergingen op het terrein van Melkveeproefbedrijf Aver Heino legde het waterschap een waterspeel- en doeplaats aan. De afgelopen periode hebben veel kinderen gespeeld met de toestellen in het water. Vooral de wiebelbrug, polsstok en stapstenen zijn geliefd bij het jonge publiek.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl