Gemeente Renswoude


Renswoude gaat door met startersleningen

Omdat het Rijk besloten heeft om te stoppen met het verlenen van startersleningen, heeft de gemeenteraad gekeken naar alternatieven. Om toch aan de behoefte van starters uit Renswoude tegemoet te komen, heeft de gemeenteraad tijdens zijn vergadering op 5 oktober jl. besloten om door te gaan met de startersleningen.

Starters op de woningmarkt kunnen in aanmerking komen voor een starterslening als:

* het gaat om een door de gemeente toe te wijzen koopwoning in plan Beekweide waarvan de kosten voor het verkrijgen van de woning niet hoger zijn dan EUR 202.000,-;

* hij/zij in de gemeente Renswoude woonachtig is;
* hij/zij in de leeftijd van 18 tot 35 jaar is;
* niet in het bezit is van een koophuis;

* het zonder de starterslening niet mogelijk zou zijn de woning te kopen. Met andere woorden; wanneer het mogelijk is voor de aanvrager(s) om het totaal benodigde bedrag voor het verwerven van de woning, via een hypothecaire geldlening te lenen, wordt geen starterslening verstrekt.

De starterlening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten met een maximum van EUR 20.000,-. Ten behoeve van alle startersleningen is er een totaal bedrag van EUR 300.000,- beschikbaar. Wanneer dit bedrag aan leningen is verstrekt zullen er geen nieuwe leningen meer worden verstrekt.

In de raadsvergadering van 9 november a.s. zal een voorstel worden behandeld om startersleningen ook mogelijk te maken voor andere woningen in Renswoude, waarvan de kosten van het verkrijgen van de woning niet hoger zijn dan EUR 202.000,-.