Rijksoverheid


Innovatie Unie vergroot het concurrentievermogen van Europa

Nieuwsbericht | 06-10-2010

Om het concurrentievermogen van Europa te versterken moet het Europese bedrijfsleven meer mogelijkheden krijgen om te innoveren. De `Innovatie Unie' die de Europese Commissie woensdag 6 oktober 2010 heeft gepresenteerd maakt EU-subsidies eenvoudiger en toegankelijker voor bedrijven.

Daarnaast wordt financiering van innovatieve producten en diensten makkelijker voor private investeerders. De Innovatie Unie is onderdeel van de Europa 2020-strategie voor duurzame groei en banen voor de komende 10 jaar.

Van kennis naar kassa

Demissionair minister van Economische Zaken Van der Hoeven toont zich heel tevreden over de ambities van de Europese Commissie: `Het bevat veel elementen waarvoor Nederland zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt. Eindelijk komt er een geïntegreerde Europese onderzoek- en innovatiestrategie. Dat is nodig, want er wordt op dit moment heel veel kennis ontwikkeld in Nederland en Europa. Maar het ontbreekt nog te vaak aan het omzetten van die kennis in `kassa'. Dat gaat met de Innovatie Unie veranderen.'

Documenten en publicaties

Turning Europe into a true Innovation Union

Turning Europe into a true Innovation Union - MEMO/10/473 - 6 oktober 2010

Rapport | 06-10-2010 | EZ

Afzender


* Ministerie van Economische Zaken