Gemeente Sneek


sneek voor de gemeenten pekela en veendam

Directeur verruilt gemeente Sneek voor de gemeenten Pekela en Veendam

Na meer dan zes jaar te hebben gewerkt voor de gemeente Sneek, neemt Johannes van Nieukerken afscheid. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Pekela en Veendam hebben Van Nieukerken benoemd tot (beoogd) algemeen directeur van de op 1 januari aanstaande samen te voegen gemeenten.

Van Nieukerken geeft aan altijd met veel plezier te hebben gewerkt als directeur voor de gemeente Sneek. Hij is destijds als directeur aangetrokken met als extra opdracht het vormgeven van de reorganisatie van de sector Stadswerk. Naast zijn overige directietaken is een van de meest opvallende onderdelen van zijn werk het projectdirecteurschap van het Cultureel Kwartier in Sneek. Inmiddels zijn Het Bolwerk en het Noorderkerktheater gerealiseerd en volgt in de jaren 2010-2012 de bouw van het nieuwe grote theater aan de Westersingel.

Zijn nieuwe functie ziet Van Nieukerken als een geweldige uitdaging onder andere vanwege de vernieuwing en verzakelijking van ambtelijke organisaties. Hij verheugt zich op de mogelijkheid de organisatie zodanig verder uit te lijnen dat de collega's geïnspireerd een werkcultuur bevorderen die met recht dienstbaar genoemd mag worden. Johannes van Nieukerken gaat met zijn gezin verhuizen naar één van zijn toekomstige werkgemeenten.