Petra van Woensel winnaar Exportmanager Award 2010

06/10/2010 13:38

Fenedex

Gisteravond is Petra van Woensel, Commercieel manager Dreumex B.V. uitgeroepen tot winnaar van de Exportmanager Award 2010.

Petra versloeg tijdens de finale, Hans Berwers van VEGE Benelux B.V., Hermann Egges van Resato International B.V. en Frans van Osch van Matador B.V. Haar passie en liefde voor export gecombineerd met een goed gestructureerd beleid was voor de jury doorslaggevend. Het door Petra doorgevoerde exportbeleid heeft er toe geleid dat in moeilijke marktomstandigheden, drie opvolgende jaren van 10% groei is gerealiseerd. Daarnaast is het distributienetwerk flink uitgebreid, is er een nieuwe lokale vestiging in Tsjechië opgezet en is Dreumex anno 2010 marktleider in 8 Europese landen. Tevens heeft Dreumex in de VS net een acquisitie gedaan.

Dreumex B.V.

Dreumex is ontwikkelaar en producent van handverzorgingsconcepten voor de professionele eindgebruiker in de industriële markt. Het bedrijf is in 1960 gestart en bediende naast de Nederlandse markt ook België en Duitsland. Het aantal exportmarkten werd in de loop der jaren uitgebreid met 10 landen. Toen er in 2004 een nieuw management kwam, veranderde hiermee ook de strategie en nam de export een vlucht.

De Exportmanager Award

De Exportmanager Award wordt jaarlijks door Fenedex en ExportSelect uitgereikt aan de beste Exportmanager van Nederland. Met deze verkiezing willen Fenedex en ExportSelect benadrukken dat door middel van een structurele aanpak van export nog meer successen op buitenlandse markten behaald kunnen worden. Daarbij willen deze organisaties de professie van exportmanager als inspiratiebron voor andere exportmanagers en exportmanagers in spé naar voren laten komen.

Dagjury

Gerhard Muggen, Algemeen Directeur BTG Bioliquids B.V. (voorzitter), Lourens Beijer, Business Development Director Royal Boon Edam Group Holding B.V., Jan Cramer, Directeur Grolsch International B.V. en Mirjam van Dijk, Algemeen Directeur Duyvis Wiener B.V. vormden gezamelijk de dagjury en hadden de moeilijke taak om uit de 4 finalisten de beste exportmanager aan te wijzen.

Prijzen

De Award is een sculptuur: "Wervelende vooruitgang is vaak het gevolg van dynamisch optreden", een uitspraak die de essentie van het vak 'export' goed weergeeft. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van hoofdsponsor ING een cheque van 2500 Euro, bood Cathay Pacific Airlines 2 business class tickets naar Hong Kong aan en krijgt de winnaar één jaar lang gratis toegang tot de wereldwijde database van Kompass.





http://www.fenedex.nl