Politie Amsterdam-Amstelland

Twee aanhoudingen in zaak Lam In verband met het onderzoek naar de dood van de Chinese snackbarhouder Shu Yung Lam uit Amsterdam-Noord zijn dinsdagochtend 5 oktober twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 31 en 35 jaar oud. De aanhoudingen kwamen tot stand na uitgebreid technisch en tactisch onderzoek.

De 57-jarige Lam, eigenaar van een snackbar aan het Mercuriusplein in Noord, werd vrijdag 16 juli als vermist opgegeven toen hij niet verscheen om zijn zaak te openen. Twee dagen later werden zijn lichaamsdelen gevonden in een ondergrondse afvalcontainer op de Laanweg. Ook het AVRO-programma Opsporing Verzocht en Ter Plaatse van TV Noord Holland besteedden aandacht aan de zaak en riepen het publiek op om de politie te helpen. In de zaak is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Eerdere berichten
28 juli 2010 Getuigen gezocht in zaak Shu Yung Lam 20 juli 2010 Lichaamsdelen in container van Shu Yung Lam 20 juli 2010 Lichaamsdelen gevonden in container 17 juli 2010 57-jarige man vermist


____________________