Gemeente Borsele

Bevelandse gemeenten verheugd met voorstel verruimen buitendijkse onderhoudswegen

De vijf Bevelandse gemeenten zijn verheugd met het voorstel van Waterschap Scheldestromen om buitendijkse onderhoudswegen langs de Ooster- en Westerschelde toegankelijker te maken voor recreanten en toeristen. Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal zijn van mening dat zij op deze manier kunnen genieten van de bijzondere omgeving van de deltawateren. De gemeenten hebben hun standpunt onlangs besproken in het Bestuurlijk Platform De Bevelanden en kenbaar gemaakt aan het waterschap.

In september berichtte het Waterschap Scheldestromen dat ze zo veel mogelijk onderhoudswegen langs de Ooster- en Westerschelde wil openstellen voor fietsers. De provincie Zeeland gaf eerder al in de nota "Daar bij de waterkant" aan dat zij 77% van de buitendijkse onderhoudswegen wil openstellen. Als het aan het waterschap ligt, worden meer dan 77% van deze wegen opengesteld. De vijf Bevelandse gemeenten vinden het belangrijk dat de provincie en het waterschap op de hoogte is van hun standpunt.

Het Bestuurlijk Platform De Bevelanden is een samenwerkingsverband op het gebied van wonen, werken en recreëren tussen de vijf Bevelandse gemeenten: Goes, Reimerswaal, Noord-Beveland, Kapelle en Borsele.