Kring-apotheek garandeert goede medicatiebewaking zelfzorgmiddelen

06/10/2010 14:43

kring-apotheek B.V.

Tros Radar besteedde in haar uitzending van 4 oktober aandacht aan de voorlichting van drogisterijen en apotheken over de risico's bij het gebruik van ibuprofen. Tijdens de uitzending bleek dat bijna driekwart (!) van de drogisterijen niet aan de wettelijke eisen van goede voorlichting voldeed. De apotheken deden het beter maar desondanks voerden 4 van de 10 bezochte apotheken de medicatiebewaking bij ibuprofen niet naar behoren uit. Bij Kring-apotheek is deze score veel beter. 93% van de 321 Kring-apotheken voert medicatiebewaking uit op relevante zelfzorgmiddelen!

Mystery visitors

Bij Kring-apotheek worden regelmatig mystery visitors ingezet om de kwaliteit van de het advies te meten. Uit de onlangs bekend geworden resultaten van de Kring-toetsing 2010, waarbij Mystery Visitors drie bezoeken brachten aan alle Kring-apotheken, bleek dat 93% van de Kring-apotheken medicatiebewaking uitvoert bij relevante zelfzorgmiddelen als een patiënt daar om vraagt. In 76% van de gevallen gebeurt dit pro-actief en in bijna 59% van de gevallen registreert de apotheek bij zelfzorgmiddelen, die een interactie kunnen veroorzaken, de aankoop van het middel en de afhandeling van de medicatiebewakingssignalen ook in het patientendossier.

Mooie cijfers, die natuurlijk altijd nog beter kunnen. Alle Kring-apotheken ontvangen daarom elk jaar een uitgebreid toetsingsrapport met verbeteradviezen.

Ook veilig op internet

Ibuprofen is ook verkrijgbaar via de Kring-apotheek webshop maar ook daar wordt de pijnstiller niet zomaar verkocht. De consument moet voordat hij ibuprofen kan bestellen eerst een aantal vragen beantwoorden. Door deze aanpak bewijst Kring-apotheek dat zorg bij hen inderdaad verder gaat dan alleen het afleveren van een doosje medicijnen en onderscheidt de formule zich van andere internetaanbieders.

Over Kring-apotheek

De Kring-apotheekformule is een groeiend collectief van 321 apotheken die samen bouwen aan een vooruitstrevend klant- en zorggericht apotheekconcept. Kring-apotheek is met een marktaandeel van ruim 17% marktleider in Nederland.





http://www.kring-apotheek.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie;