Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 6 oktober

Alkmaar, 06-10-2010 o 15.00 uur

Bedreiging met vuurwapen

Den Helder, woensdag 6 oktober

Een 20-jarige man uit Den Helder is woensdagochtend rond 05.50 uur aangehouden in zijn woning. Dinsdagavond kwamen rond 23.15 uur drie mannen aan het politiebureau die aangaven bedreigd te zijn met een vuurwapen in een flat aan de Marsdiepstraat. De drie mannen brachten een bezoek aan de flat, waar de 20-jarige verdachte ook aanwezig was. Hij pakte een vuurwapen uit zijn broeksband en richtte deze op een 18-jarige man uit Julianadorp. Daarna zette de man het vuurwapen op de kin van een 25-jarige man uit Voorschoten.

De mannen reden na de bedreiging meteen door naar het politiebureau. De 20-jarige verdachte werd woensdagochtend door een aanhoudingsteam aangehouden in zijn woning.

Poging overval op geldtransport

Heerhugowaard, woensdag 6 oktober

Op de Middenweg in Heerhugowaard hebben twee verdachten rond 11.40 uur gepoogd een geldtransportwagen te overvallen. Met de transportwagen zou een pinautomaat bijgevuld worden. In het pand waar de automaat gevestigd is, zit momenteel een kinderdagverblijf. Daar zagen getuigen een man van het dak van het kinderdagverblijf springen. Hij sprong naast de geldtransportwagen. De springende man sloeg echter op de vlucht en stapte in een zwarte Volkswagen Golf die een stukje verderop klaar stond. De auto, waarin mogelijk meerdere verdachten zaten, ging er met hoge snelheid vandoor.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Middenweg voor op het tijdstip van de poging iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Motorrijder breekt pols

Schagen, dinsdag 5 oktober

Een 37-jarige motorrijder uit Alkmaar raakte dinsdagmiddag rond 15.00 uur gewond nadat hij met zijn voertuig ten val kwam in de berm. De man reed over de Westerweg in de richting van de Hofstraat. Hij lette op een reclamebord aan de kant van de weg en zag te laat dat een auto die voor hem reed snelheid minderde. Om een aanrijding te voorkomen remde de motorrijder en viel met zijn motor in de berm. Hij brak bij zijn val zijn pols. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser gewond bij val

De Koog, dinsdag 5 oktober

Een Duitse badgast raakte dinsdagavond rond 19.20 uur gewond bij een val met de fiets. Dit gebeurde op de Mienterglop. De man viel met het rijwiel op het randje tussen het asfalt en de verlaagde berm. Hij is met vermoedelijk een heupfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Bestelbus rijdt tegen auto

Oosterblokker, dinsdag 5 oktober

Een 38-jarige automobilist uit Oosterblokker werd dinsdagmiddag naar het ziekenhuis vervoerd na een aanrijding op de Oosterblokker. Een 20-jarige bestuurder van een bestelbus uit Alkmaar zag over het hoofd dat de 38-jarige bestuurder af wilde slaan en stopte om een fietser voor te laten gaan. De bestelbus reed tegen de auto van de 38-jarige man waardoor deze tientallen meters verderop tot stilstand kwam. De 38-jarige bestuurder werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding tussen bus en auto

Castricum, dinsdag 5 oktober

Een 44-jarige automobilist uit Limmen werd dinsdagmiddag overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Rijksweg. De bestuurder werd van achteren aangereden door een bus. Hij had erg last van zijn nek en werd gespalkt overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd een nacht ter observatie opgenomen. De bestuurder van de bus gaf aan dat de remmen van de bus niet goed hadden gefunctioneerd.

Grote verkeerscontrole bij AZ-stadion

Alkmaar, dinsdag 5 oktober

Verkeersveiligheid is één van de speerpunten van de politie in Noord-Holland Noord. Om die reden worden zeer regelmatig verkeerscontroles uitgevoerd op verschillende wegen in de regio.

In samenwerking met de Belastingdienst, douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, RDW, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hield de politie tussen 14.00 en 21.30 uur een grote verkeerscontrole op de Smaragdweg. Naast reguliere politie werd ook gecontroleerd door verkeer- en milieuspecialisten.

Door een auto metAutomatische Nummerplaat Herkenningwerden de kentekens van 13.000 autos gescand. Door de Belastingdienst werden zes voertuigen afgevoerd, er werd 28 keer beslag gelegd en er werd meer dan tienduizend euro aan belastingschuld geïnd. De meeste boetes werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs (40) en voor het niet voldoen aan de technische eisen van het voertuig (20). Verder werd er nog beboet voor overbelading, overtreding van de rijtijdenwet en rijden zonder APK of verzekering. Er werd voor 1400 euro aan openstaande boetes geïnd.

Een 38-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden omdat hij reed in een voertuig wat als gestolen stond gesignaleerd.

Dealen softdrugs

Den Burg, dinsdag 5 oktober

Een 15-jarige jongen uit Den Helder is dinsdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op de Haffelderweg. De jongen, die werd verdacht van het dealen van softdrugs op de school, had zijn tas achtergelaten in de hal van zijn school op een plek waar dit niet was toegestaan. Zijn tas werd door de conciërge overgedragen aan een teamleider. Om vast te stellen van wie de tas was werd deze opengemaakt. In de rugzak werden meerdere zakjes softdrugs aangetroffen. De politie werd gebeld. Deze hield de 15-jarige jongen op de school aan. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.