Gemeente Vlaardingen


Herfstles

06-10-2010 |
Dat de seizoenen elkaar afwisselen leren de kinderen op de basisschool al in de eerste groepen. Op vrijwel iedere school is men druk bezig met herfstprojecten, zo zijn er spinnenwebben voor de ramen te zijn en zijn er herfsttafels.
kinderen in het bos

Maar ook buiten kun je zien dat Vlaardingen momenteel niet de "groenste" van Europa is! De bomen in bijvoorbeeld 't Hof en de Broekpolder vertonen weer hun prachtige herfstkleuren. Als je goed zoekt zijn er beukennootjes, kastanjes, dennenappels, eikeltjes, hazelnoten en zelfs walnoten te vinden. Ook paddenstoelen zijn er momenteel in overvloed te bewonderen.

kinderen aan het speuren in het bos

Daarom trekken 55 groepen met in totaal 1350 kleuters er met hun juffen, meesters en ouders de komende weken op uit om onder leiding van Natuur- en Milieu Educatie van de gemeente Vlaardingen de herfst te ontdekken en te beleven. Na de inleiding door een educatief medewerker, gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag. In 't Hof hangen en staan opdrachten en de kinderen gaan deze in een uur bijna allemaal af. Na afloop weten ze dan echt wat herfst betekent.

Deze lessen gaan door tot woensdag 10 november. Het centrum voor Natuur- en Milieu Educatie bevindt zich aan de Hofsingel 82-84, telefoon (010) 248 4000. Hier zijn momenteel ook paddenstoelenherkenningskaarten te koop á EUR1,50.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000