Gemeente Zwolle

Burgemeester slaat eerste paal Driezorg

Eerste paal voor Zorgcomplex Driezorg in Westenholte (foto Jan Boertien)

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft woensdag 6 oktober 2010 de eerste paal geslagen voor de bouw van zorgcomplex Driezorg. Deze eerste paal is een belangrijke stap in de realisatie van een aantal zorgvoorzieningen in Westenholte.

Het Driezorgcomplex bestaat uit 92 zorgappartementen, een huisartsenpraktijk, een apotheek en fysiotherapie. Deze laatste drie zijn nu nog tijdelijk gevestigd in Stadshagen.
In 2005 bleek uit een wijkanalyse dat het aantal zorgvoorzieningen in Westenholte terugliep. Dat terwijl er wel behoefte was aan zorgvoorzieningen in de wijk, met name voor ouderen. Met de komst van Driezorg wordt aan deze behoefte voldaan.

Samenwerking en betrokkenheid

De bouw van het complex is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen gemeente, Driezorg, Woonzorg Nederland en andere partijen. Maar vooral belangrijk is dat de betrokkenheid van de inwoners van Westenholte bij de bouw erg groot is. Het complex bestaat straks uit twee gebouwen en is voor zowel bewoners van Westenholte als Stadshagen goed bereikbaar.

Door het omleggen van de Hasselterweg is er binnen Westenholte ruimte ontstaan voor Stinspoort. Naast het Driezorgcomplex biedt Stinspoort plaats aan het Autismehuis, kleinschalige bedrijvigheid en een mengeling van verschillende woningen.