Belgische Federale Overheid


* POD Duurzame Ontwikkeling publiceert Jaarverslag 2009

POD Duurzame Ontwikkeling publiceert Jaarverslag 2009

Datum: 06 oktober 2010

De POD Duurzame Ontwikkeling (POD DO) heeft zijn Jaarverslag 2009 gepubliceerd en voor de eerste keer gaat het om een online jaarverslag. 2009 stond in het teken van duurzaam eventmanagement, een nieuwe discipline voor de POD DO.

Duurzaam eventmanagement

Dat duurzaam eventmanagement is terug te vinden in de duurzame organisatie van het Belgische EU-voorzitterschap. Samen met de collega's van de Interdepartementale Commissie Duurzame Ontwikkeling (ICDO) stelde de POD DO een plan van aanpak voor. De ICDO en de POD DO ontwikkelden verschillende instrumenten voor de overheidsdiensten die allerlei evenementen organiseren en uitwerken voor het voorzitterschap.

Daarnaast waren er ook de subsidies voor festivals die hun organisatie duurzamer wilden aanpakken. Hun ervaringen werden gepresenteerd aan collega-festivalorganisatoren om zo kennis en ervaringen uit te wisselen.

Nieuwe Gids voor Duurzame Aankopen

In 2009 lanceerde de POD DO de nieuwe online Gids voor Duurzame Aankopen. De gids biedt aankopers bij de overheid voor een uitgebreid aanbod van producten en diensten sociale en ecologische criteria die in bestekken of lastenboeken opgenomen kunnen worden.

Consumo ergo sum

Dankzij de POD DO reisde de tentoonstelling 'Consumo ergo sum' in 2009 langs zeven overheidsdiensten. De tentoonstelling stelt vragen bij ons verbruik van enkele zeer alledaagse producten zoals een jeansbroek of een gsm. Met zulke initiatieven tracht de POD DO de overheidsdiensten te helpen en te ondersteunen in hun opdracht hun medewerkers bewust te maken van duurzame ontwikkeling.

Raadpleeg het Jaarverslag 2009 op de website van de POD DO.