Politie Kennemerland

Politie waarschuwt voor opdringerige klussers

REGIO KENNEMERLAND, 06-10-2010

Bij de politie komen meldingen binnen van mensen die benaderd worden door (Engelsprekende) mannen, die soms op dwingende toon- hun diensten aanbieden. Zowel op het gebied van gevelreiniging als schilderwerkzaamheden of dakreparaties.

Het komt voor dat mensen geen afspraken over geld maken voor de uit te voeren werkzaamheden en verrast worden door een erg hoge rekening. Bij de politie komen ook meldingen binnen dat er in eerste instantie een lager bedrag is afgesproken, maar dat na geleverde diensten ineens een fors hoger bedrag wordt geëist. Ook over de kwaliteit van de geleverde dienst is niet iedereen even tevreden.

De politie adviseert mensen om met gerenommeerde bedrijven in zee te gaan. Laat u niet verrassen of een dienst opdringen die u eigenlijk niet of niet nu wilt afnemen. Dit soort bedrijven kan ook vaak geen rekening overleggen en werkt zwart.

Werkzaamheden aan huis, dak of gevel door goed aangeschreven bedrijven kan u in eerste instantie wellicht iets meer geld lijken te kosten. Toch kan het u veel kopzorgen en soms een nare ervaring besparen.