UMC Utrecht


Borstkankerspecialisten onderscheiden

Utrechtse inspanningen op gebied van borstkanker gewaardeerd Twee lintjes in één jaar voor borstkankerspecialisten UMC Utrecht

Pink Ribbon maakte op 1 oktober prof. dr. Paul van Diest blij met een zogenoemd `roze lintje'. Zijn collega Prof. dr. Elsken Van der Wall is in april van dit jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Beide lintjes zijn voor het werk dat zij verrichten in de strijd tegen borstkanker.

Paul Van Diest ontving het lintje van stichting a Sisters Hope. Dat het geen Koninklijke onderscheiding is zoals die van zijn collega Van der Wall kan hem niet deren: "Dit lintje betekent heel veel voor mij. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat alle donateurs in mijn onderzoek stellen."

Jaarlijks krijgen 13.000 vrouwen in Nederland te horen dat ze borstkanker hebben. Ondanks dat het steeds beter te behandelen is blijft goed onderzoek nodig. Paul van Diest, afdelingshoofd Pathologie in het UMC Utrecht, is bezig met een grootschalig onderzoek dat moet uitwijzen of tepelvocht borstkanker kan aantonen voor het zichtbaar is via andere methoden. A Sisters Hope is een van de financierders van dit onderzoek.

Universiteitshoogleraar Elsken van der Wall heeft zich gespecialiseerd in borstkanker. Naast onderzoek en patiëntenzorg op dit gebied is zij voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center.

Beide hoogleraren hebben vanwege hun onderzoek ook een aanstelling bij het Sidney Kimmel Cancer Center van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, USA, met wie zij intensief samenwerken op het gebied van borstkankeronderzoek.
woensdag 6 oktober 2010