Rijksoverheid


Gerd Leers voorzitter onafhankelijke commissie OV-chipkaart

Nieuwsbericht | 06-10-2010

De knelpunten met de OV-chipkaart vragen om een stevige en voortvarende aanpak en meer regie. De onafhankelijke commissie die minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat hiervoor in wil stellen, komt onder voorzitterschap van Gerd Leers. Dat maakte de minister in een debat met de Tweede Kamer vandaag bekend.

"De OV-chipkaart moet het alledaagse reizen voor OV-gebruikers niet moeilijker, maar juist makkelijker maken. En dat vergt gewoon meer regie en een stevige aanpak", aldus minister Eurlings in een toelichting. "Met Gerd Leers als voorzitter hebben we een stevige voorzitter, die in staat is om ondanks de complexe materie op voortvarende wijze te komen tot oplossingen. Daarbij staat het reizigersbelang voorop", aldus Eurlings.

De Commissie Leers krijgt een brede opdracht. De minister is sterk gekant tegen een dubbel opstaptarief. De Commissie Leers gaat in kaart brengen hoe dit dubbel opstaptarief technisch en financieel kan worden voorkomen. Ook zal zij voorstellen doen voor een nieuwe permanente landelijke organisatiestructuur, nu de tijdelijke implementatie-organisatie onder leiding van Leen Verbeek zijn werkzaamheden heeft afgerond. Ook zal de onafhankelijke commissie aanbevelingen doen voor verbetering van de werkprocessen bij TLS, de leverancier van de OV-chipkaart.

In samenspraak met voorzitter Leers zullen de overige leden van de commissie worden aangezocht, waarna zij direct aan de slag gaan. Naar verwachting kan de Commissie Leers haar werkzaamheden in het voorjaar van 2011 afronden.

Afzender


* Ministerie van Verkeer en Waterstaat