Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 6 oktober 2010

Psychologie, Communicatiewetenschap en Biologie aan UvA als beste beoordeeld in Elsevier

Gepubliceerd op 6 oktober 2010

Weekblad Elsevier heeft ook dit jaar veelgekozen opleidingen aan de Nederlandse universiteiten laten beoordelen. Ruim 140.000 studenten en 2.450 hoogleraren (en universitair hoofddocenten) velden hun oordeel over in totaal 47 opleidingen. In het hooglerarenoordeel komt de Universiteit van Amsterdam landelijk op de eerste plaats met Communicatiewetenschap en Psychologie. Ook in 2009 stonden deze opleidingen op nummer één bij de hoogleraren. Biologie aan de UvA komt dit jaar op een eerste plaats in het studentenoordeel (gedeeld met Wageningen Universiteit). In het totaaloordeel van de hoogleraren over de brede universiteiten is de UvA een plaats gezakt, naar een vierde positie, met 8% van de stemmen.

Ruim voldoende voor UvA-opleidingen

De studenten beoordeelden hun opleiding op 25 punten binnen zes hoofdonderdelen: faciliteiten, inrichting van de opleiding, kwaliteit van onderwijs, docenten, toetsing, en de interne organisatie en communicatie. De cijfers die de studenten aan alle opleidingen geven, verschillen onderling over het algemeen weinig. Alle UvA-opleidingen scoren voldoende of - voor het merendeel - ruim voldoende. De hoogst beoordeelde UvA-opleidingen zijn Biologie en Wiskunde met beide gemiddeld een 7,3. De studenten zijn vooral erg te spreken over de docenten. Notarieel recht is de laagst beoordeelde UvA-opleiding met een gemiddelde van 6,5.

Elsevier keek ook naar de Nederlandse University Colleges. Het Amsterdam University College komt op een vierde plaats in het studentenoordeel, met gemiddeld een 7,1.

Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie over de onderzoeksmethodes van Elsevier.

Verwijzingen

Toelichting onderzoeksmethodes
Bron: UvA Persvoorlichting
|