SGP


SGP: succesvol jongerenproject bij Defensie behouden

De SGP wil dat het project De Uitdaging behouden blijft. Dat project voorkomt dat jongeren afglijden naar wangedrag en criminaliteit De Uitdaging is opgestart in 2001. Uit verschillende evaluatierapporten blijkt dat deze methode om jongeren via Defensie te begeleiden, goed uitpakt. SGP-kamerlid Van der Staaij wil, samen met PvdA-kamerlid Dijsselbloem, dat de ministeries van Defensie en Jeugd&Gezin niet overgaan tot het nu al stopzetten van het project. Over het voortbestaan van de Uitdaging moet nog worden besloten. Pas als er definitief is besloten, moeten de financiele consequenties worden getrokken. Niet andersom.

Schriftelijke vragen van de leden Van der Staaij (SGP) en Dijsselbloem (PvdA) aan de minister voor Jeugd en Gezin en de minister van Defensie.


1. Klopt het dat het project De Uitdaging op 26 november beëindigd wordt?


2. Deelt u de mening dat De Uitdaging binnen het concept van de campussen duidelijk toegevoegde waarde heeft, mede gelet op de evaluatie die nu beschikbaar is?


3. Bent u ook van mening dat voorkomen moet worden dat het project wordt ontmanteld voordat het nieuwe kabinet een beslissing heeft kunnen nemen? Hoe kan voorkomen worden dat kapitaal, ervaring en betrokkenheid voortijdig verloren gaan?


4. Welke relatie bestaat er tussen de toegezegde financiering door Jeugd en Gezin tot het einde van 2010 en de beschikbaarheid van De Uitdaging binnen de organisatie van Defensie? Kunt u bewerkstelligen dat de nodige organisatie en faciliteiten voor De Uitdaging beschikbaar blijven totdat over de toekomst ervan kan worden besloten?


5. Bent u bereid deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden?