Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 17 september 2010


Graag gedaan

Op woensdag 6 oktober 2010 gaat in Heerde het project "Graag Gedaan" van start. "Graag Gedaan" is een vrijwilligersproject voor de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Heerde. Op 6 oktober tekenen meer dan 100 kinderen het contract waarin ze aangeven dat ze mee willen doen. Dit gebeurt in bijzijn van wethouder Bögemann van Jeugdbeleid. Het officiële startschot voor het project wordt gegeven door burgemeester Pijnenburg.


Het project

Het project "Graag gedaan" is uniek in Nederland. De organisatie ligt in handen van De Plu, steunpunt voor mantelzorgers en vrijwilligers van de gemeente Heerde. "Graag Gedaan" stimuleert jongeren om iets voor een ander te doen, bijvoorbeeld het blad van het trottoir vegen, 's winters sneeuwschuiven, boodschappen doen, vuilcontainer aan de weg en weer terug zetten of de hond uitlaten. Allerlei kleine dingen waarmee je iemand anders, die dit zelf niet kan, een reuze plezier doet.


Groot enthousiasme

Het enthousiasme van de kinderen is groot. Meer dan 100 leerlingen van de 13 basisscholen in Heerde hebben inmiddels aangegeven dat ze mee willen doen. Op 6 oktober zullen alle kinderen die meedoen in het Dorpshuis van Heerde het contract hiervoor ondertekenen, waarna het officiële startschot wordt gegeven door burgemeester Pijnenburg.



Einde persbericht