Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WifiWijs van start met speciale Donald Duck!
Gloednieuw programma biedt hulp aan kinderen op het mobiele internet

Amsterdam, vrijdag 1 oktober 2010 ; Op woensdagmiddag 6 oktober 2010 wordt het gloednieuwe transmedia voorlichtingsprogramma WifiWijs landelijk geïntroduceerd in de Centrale Bibliotheek Den Haag met de lancering van een speciale Donald Duck uitgave "WifiWijs in Duckstad". Deze speciale Donald Duck valt vanaf vandaag bij meer dan 1,2 miljoen kinderen in de bus. Tijdens de lancering vindt een debat plaats tussen kinderen en opvoeders over het mobiele internet.

WifiWijs, voorlichting aan de mobiele kids van vandaag Kinderen leven in een multimedia wereld, die steeds mobieler wordt. De meeste mobieltjes zijn allang geen telefoons meer, ook al heten ze nog 'smartphones'. Bellen is het wel het laatste dat kinderen ermee doen! Ze chatten, gamen, surfen, hyven en kijken liever video en tv op hun mobiel. Zij zijn letterlijk altijd en overal online, ook buiten het blikveld van de opvoeders, waardoor het steeds moeilijker wordt kinderen op het gebied van media te begeleiden.

WifiWijs; gloednieuwe transmedia aanpak
Het geavanceerde voorlichtingsprogramma WifiWijs start met een speciale Donald Duck uitgave, WifiWijs in Duckstad. De verhaallijnen in deze speciale Donald Duck zetten zich voort op de website www.wifiwijs.nl, waar kinderen, jongeren en opvoeders zelf kunnen bijdragen aan de 'storyworld' van WifiWijs. Daarnaast worden elk kwartaal nieuwe verhaallijnen toegevoegd met bijbehorende applicaties en activiteiten in verschillende sociale media. Deze transmedia aanpak maakt het mogelijk om mensen steeds opnieuw te betrekken bij het thema 'Mobiel Leven' via verschillende media, met grote effectiviteit als gevolg. Zo wordt WifiWijs eind november 2010 ook ingezet tijdens de Week van de Mediawijsheid van de Openbare Bibliotheken.

Uitnodiging voor het debat op 6 oktober 2010
Op woensdagmiddag 6 oktober 2010 bent u tussen 13.30 en 15.30 uur van harte welkom in de Centrale Bibliotheek Den Haag op de 1ste verdieping. Na een korte inleiding van Ian Ginn, dé internationale autoriteit op het gebied van Transmedia Storytelling (zie www.hubbubmedia.net), vindt hier een debat plaats tussen jongeren en hun opvoeders over mobiele media. U kunt zich kosteloos aanmelden via www.wifigeneratie.nl/wifiwijs.

Brede samenwerking
Het geavanceerde voorlichtingsprogramma is tot stand gekomen door een initiatief van Stichting Media Rakkers en Stichting De Kinderconsument in samenwerking met Sanoma Uitgevers, UPC Nederland, T-Mobile en Mediawijzer.net, het mediawijsheid expertisecentrum.

Locatie
De Centrale Bibliotheek Den Haag is te vinden op het Spui 68 in Den Haag. Parkeren kunt u in de nabijgelegen parkeergarage P1 Spui Centre op Schedeldoekshaven 72 - 80 / Spui 160, 2511 EN Den Haag. De afstand vanaf het station Den Haag Centraal naar de Centrale Bibliotheek is 500 meter.


Ingezonden persbericht