Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA-raadslid Fouad El Haji leest voor tijdens de kinderboekenweek PvdA-raadslid El Haji: "Voorlezen maakt kinderen enthousiast om zelf te gaan lezen"

Rotterdam, 5 oktober 2010 - Morgen gaat de kinderboekenweek van start. Ter gelegenheid van de kinderboekenweek gaat de PvdA gaat woensdagochtend 6 oktober langs bij basisschool De Akkers in Feijenoord. PvdA-raadslid Fouad El Haji leest daar samen met Dagelijks Bestuurder uit Feijenoord, René Kronenberg, voor aan kinderen van groep 4. Ook delen zij iets lekkers en gezonds uit.

"Voorlezen is waanzinnig belangrijk voor kinderen," zegt Fouad El Haji. "Door voorlezen worden kinderen enthousiast gemaakt om zelf ook te gaan lezen. Ik lees mijn eigen kinderen ook vaak voor. Favoriet thuis is Roald Dahl. Ze zijn gek op de Gruwelijke Rijmen!"

"Taal verbindt iedereen, zeker ook kinderen," vindt El Haji. "Volgens mij is er geen leukere en eenvoudigere manier voor kinderen om bezig te zijn met taal dan door samen met klasgenootjes te luisteren naar een spannend voorgelezen verhaal."

Einde bericht