Gemeente Boekel


Boekel stuurt Plan van Aanpak voor de Boekelse LOGâs naar de provincie

In juli 2009 heeft de gemeenteraad de Structuurvisie voor de Boekelse landbouw ontwikkelings gebieden (LOGâs) vastgesteld. In het voorjaar van 2010 hebben provinciale staten de âVerordening ruimteâ vastgesteld waarin de ontwikkeling van de intensieve veehouderij (IV) sterk aan banden wordt gelegd. Dit heeft ook gevolgen voor de ontwikkeling van de LOGâs in Boekel.

Met gedeputeerde van Heugten is hierover overlegd gevoerd tijdens het bestuurlijk overleg van juli 2010. Daarbij is afgesproken dat de gemeente haar visie omtrent de doorontwikkeling van de LOGâs in een Plan van Aanpak (PvA) aan de provincie voorlegt. Dit PvA is nu gereed en daarin wordt de verdere Boekelse aanpak voorgelegd aan de gedeputeerde. Naar verwachting zal provinciale staten in februari 2011 een definitief besluit nemen inzake de toekomst van alle Brabantse LOGâs.

Het college hecht er grote waarde aan om de ontwikkeling van de LOGâs binnen de kaders van de door de raad vastgestelde Structuurvisie LOG door te zetten. Dit met name om de Boekelse ondernemers, welke nu worden beperkt in hun bedrijfsvoering, mogelijkheden te bieden voor verplaatsing. Daarbij ligt de prioriteit bij bedrijven in de extensivering welke op hun huidige plek onvoldoende toekomst perspectief hebben en waarvan verplaatsing ook vanwege het maatschappelijk belang gewenst is.

In het Boekelse PvA wordt voorgesteld om in het LOG Venhorst vast te houden aan de doorontwikkeling van bestaande bedrijven en aan de mogelijkheid om op termijn 3 nieuw vestigingen te realiseren. Overeenkomstig het besluit van provinciale staten kan Boekel instemmen met het laten vervallen van het LOG Waterdelweg.