Ingezonden persbericht



---



Beleef de natuur op Landgoed de Biestheuvel

Bij de inrichting van het Landgoed wilden de eigenaren ook een aantal projecten realiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Twee daarvan zijn nu geopend: een lange doolhof en een insectenhotel. Hiermee kunnen wandelaars en natuurliefhebbers nog meer plezier beleven aan de natuur. En ook voor gezinnen is dit een leuke manier van natuurbeleving.

Hotel voor beestjes
Het insectenhotel biedt een prettig onderkomen voor allerlei kleine beestjes, de eerste wilde bijen hebben er al hun intrek genomen. Het hotel is niet gebouwd volgens een bouwplan, maar gewoon door een creatieve werknemer van Landgoed de Biestheuvel. Wino van Lieshout: "We hebben uitsluitend natuurlijk materiaal gebruikt bij de bouw van het hotel, voornamelijk hout dat we hier op het Landgoed bijeen hebben gesprokkeld." Het insectenhotel is goed voor de biodiversiteit van het Landgoed. De insecten zijn nuttig voor het bestuiven van plantensoorten die er groeien. Naast de ecologische waarde heeft het hotel ook een educatieve waarde. Scholen kunnen er op bezoek komen om de diertjes van dichtbij te bekijken en zodoende meer te leren over de natuur.

Groene doolhof
De doolhof bestaat uit lange hagen van Thuja Brabant-coniferen, die het hele jaar door hun groen-gele kleur behouden. De doolhof is ruim opgezet met paden tot wel drie meter breed. Wanneer je de route in één keer goed loopt, dan heb je 800 meter afgelegd over de doolhofpaden. En in één keer goed lopen valt nog niet mee, want de doolhof zit vol met bochten, splitsingen en doodlopende paadjes. Een spannende uitdaging dus voor jong en oud!