Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 6 oktober 2010

GEBASEERD OP DE POPULAIRE BOEKEN VAN CORNELIA FUNKE

EERSTE DEEL VAN DE SUCCESVOLLE FILM 'DE WILDE KIPPENCLUB' NU VERKRIJGBAAR OP DVD

De Wilde Kippenclub is een club met een eigenwijze naam en met echte clubgeheimen. Naast de gelijknamige boeken van de populaire Duitse schrijfster Cornelia Funke en de film die onlangs uitgezonden is op Z@pp, is de Wilde Kippenclub nu ook vanaf oktober verkrijgbaar op dvd.

De film gaat over een groep meiden die vinden dat je avonturen niet kunt plannen, ze zijn er opeens. Maar je kunt wel iets doen om het lot een handje te helpen. Daarom begint Sprotje (die eigenlijk Charlotte heet) samen met haar vriendinnen Roos, Melanie en Kim een club: De Wilde Kippenclub. Deze club heeft geheimen en een kippenveertje als herkenningsteken. Ze gaan de strijd aan met de vijand, een groep van vier jongens uit dezelfde klas, die zichzelf de Pygmeeën noemen.

Drie delen
Vanaf oktober is het eerste deel van de film 'De Wilde Kippenclub' verkrijgbaar op dvd. In 2011 verschijnen de volgende twee delen op dvd: 'De Wilde Kippenclub en de liefde' en 'De Wilde Kippenclub voor altijd'.

Cornelia Funke
De Duitse Cornelia Funke is een gevierd kinderboekenschrijfster. Ze heeft twee keer een zilveren griffel gewonnen met haar werk. De boeken over de Wilde Kippenclub zijn in Nederland een groot succes.

Productinformatie 'De Wilde Kippenclub'
Release dvd: oktober 2010
Genre: familie
Aantal dvd's: 1
Aantal minuten: 105
CAP: ¤ 9,99
Nederlands gesproken



Ingezonden persbericht