Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 oktober 2010

Helft mkb werkgevers eens met stijging pensioenleeftijd

Dieptepunt economische crisis is geweest volgens 54% werkgevers

Mkb werkgevers verwachten dat het Nederlandse pensioenstelsel drastisch zal wijzigen. Een kwart denkt zelfs dat het huidige pensioenstelsel binnen 5 jaar zal ophouden te bestaan. Een vijfde verwacht dat dit binnen 10 jaar gebeurt. Volgens driekwart van de mkb werkgevers zal in ieder geval de pensioenleeftijd stijgen, blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd Verzekeringen*. Een meerderheid verwacht dat dit in combinatie gaat met meer individualisering in het pensioen. De helft van de werkgevers (49,2%) is het ook eens met een stijging van de pensioenleeftijd. Vanwege de hogere levensverwachting en de aankomende vergrijzing wordt het pensioen anders onbetaalbaar.

Pensioenleeftijd
Een derde van de werkgevers is van mening dat de pensioengerechtigde leeftijd 65 moet blijven. Volgens hen zijn 40 dienstjaren genoeg (vooral voor de fysiek zwaardere beroepen). Ongeveer een vijfde (18%) vindt dat de pensioenleeftijd omlaag moet. Zij vinden dat mensen zelf moeten kunnen bepalen wanneer ze met pensioen gaan. Bovendien verwachten ze dat de arbeidskansen voor jongeren groter worden, wanneer de pensioengerechtigde leeftijd omlaag gaat. Naast een stijging van de pensioenleeftijd verwacht 40% van de mkb werkgevers dat de centraal opgebouwde pensioenen omlaag gaan. Als gevolg hiervan zullen werknemers dus meer zelf moeten gaan regelen. Ruim een vijfde van de bedrijfseigenaren denkt dat er een vergroting van het pensioenbewustzijn komt, zowel bij werkgevers als werknemers.

Dieptepunt crisis achter de rug
De helft van de Nederlandse werkgevers denkt dat het dieptepunt van de crisis geweest is. De crisis heeft echter grote gevolgen gehad op de waarde van ons pensioenvermogen. Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd Verzekeringen: "Door de economische situatie en de wijzigingen in het pensioenstelsel leven er veel vragen bij werkgevers en werknemers. Juist nu is het belangrijk om inzicht te hebben in de eigen pensioensituatie. Wij adviseren werkgevers dan ook om in gesprek te gaan samen met hun pensioenprofessional. Deze professional kan niet alleen vragen beantwoorden maar ook meedenken over hoe de pensioenregeling aan te laten aansluiten bij de huidige ontwikkelingen."


* Marktonderzoeksbureau Kien heeft in augustus 2010 in opdracht van Delta Lloyd een kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder 298 werkgevers met 1-250 werknemers; werkgevers die hun werknemers een pensioenregeling aanbieden via een pensioenfonds zijn niet meegenomen in het onderzoek.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht