Provincie Overijssel


----------
Persbericht

Zwolle, 6 oktober 2010

Overijssel, het Hollywood van Nederland
Eerste 'dromer' in gesprek met provincie

De eerste winnaar van de Droomfabriek op www.jijenoverijssel.nl is bekend. De droom van Christian Fictoor `Overijssel, het Hollywood van Nederland´, kreeg de afgelopen maanden de meeste stemmen van zijn mede-Overijsselaars. De prijs: Een haalbaarheidsgesprek bij de provincie Overijssel.

De Droomfabriek, een initiatief van de provincie Overijssel, is opgezet om inwoners op te roepen hun droom voor Overijssel te delen met de hele provincie. Christian Fictoor gaf aan deze oproep gehoor en deelde samen met een aantal andere ondernemers een ambitieus plan op de website. Een droom waarbij cultuur, kunst en innovatie worden gekoppeld; een film/audio studio ontwikkelen en een animatie-bioscoopfilmstudio zodat Overijssel straks echt het 'Hollywood van Nederland' kan worden.

Christian kreeg de meeste stemmen van de website bezoekers. Daarom werd hij uitgenodigd bij de provincie om samen met een aantal experts, waaronder gedeputeerde Dick Buursink, de haalbaarheid van zijn droom te bespreken. Zelf blijft Christian verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn idee. Het team, de jury, geeft tips om het idee een stap verder te brengen, en zijn netwerk te verbreden.

Christian Fictoor: "Toen ik hoorde van het jijenoverijssel project was ik direct enthousiast. Prima manier om de burger/ondernemer meer te betrekken bij de manier waarop Overijssel (verder) vormgegeven kan worden.

De droomfabriek is in deze een mooi onderdeel. Laagdrempelig en makkelijk om je droom toe te voegen. Ik liep al meer dan een jaar met het concept met de werktitel 'Overijssel, het Hollywood van Nederland' in mijn hoofd, maar realiseerde mij dat een dergelijk ambitieus project niet kan worden gerealiseerd zonder dat overheden hierover mee zouden denken. Ik hoop dat ik nu een start kan maken met het project."

Fictoor heeft zijn plannen kunnen voorleggen en bediscussiëren met Dick Buursink en een team van ambtenaren uit de provincie. Tijdens het gesprek zijn nuttige suggesties gegeven.

Jij en Overijssel
Via www.jijenoverijssel.nl kun je ook je mening geven op de maandelijkse stellingen die de verschillende beleidsterreinen van de provincie raken. Wil jij je mening of je droom delen? Ga dan snel naar www.jijenoverijssel.nl en maak ons deelgenoot!