Ingezonden persbericht


Zweedse railvervoerder Green Cargo neemt nieuw planning- en scheduling-systeem van Quintiq in gebruik

Ab Ovo modelleerde en implementeerde nieuwe omgeving

's-Hertogenbosch, Capelle aan den IJssel, 6 oktober 2010 â¤* ICT-dienstverlener Ab Ovo heeft bij de Zweedse railvervoerder Green Cargo een nieuw planning- en scheduling-systeem geïmplementeerd, dat gebaseerd is op de planningsoftware van Quintiq. De oplossing voorziet in de geïntegreerde planning van 950 machinisten, 433 locomotieven en 750 rangeerlocomotieven. Het systeem telt ongeveer zestig gebruikers.

Green Cargo beschikt dankzij het nieuwe systeem over een complete oplossing voor het plannen van medewerkers en materieel. Het systeem berekent alle relevante beloningscomponenten en houdt rekening met complexe regels op het gebied van werktijden. De omgeving is gekoppeld aan het personeelssysteem, het ordersysteem en andere infrastructuurbeheersystemen. 'Om onze middelen zo optimaal en efficiënt mogelijk te benutten, hebben we een geïntegreerd planningsysteem geïmplementeerd, dat onze medewerkers en rollend materieel optimaal plant', zegt Björn Rosell, CIO van Green Cargo.

Een van de belangrijkste voordelen van de oplossing is, dat het rekening kan houden met regels en beperkingen, zoals routekennis en certificeringen van machinisten, beschikbaarheid van het spoor, cao-afspraken en beloningscomponenten van machinisten. Ook biedt het systeem real-time data- en scenarioplanning en volledige integratie met het IT-landschap van Green Cargo en met het Zweedse spoorweginfrastructuursysteem.

Ali Eskandari, programmamanager bij Green Cargo: 'Abo Ovo heeft een uitstekende prestatie geleverd bij het modelleren en implementeren van een geavanceerde oplossing die exact aansluit bij onze eisen. Zijn ervaring in de spoorwegsector speelde een belangrijke rol in het succes van dit project.'

Quintiq en Ab Ovo hebben veel ervaring in de spoorwegsector. Beide bedrijven leverden eerder planningoplossingen aan DB Schenker Rail (Nederland, Duitsland en Scandinavië) en FirstGroup (Verenigd Koninkrijk).

###

Over Green Cargo
Green Cargo is een Zweedse railvervoerder die ongeveer zestig procent van alle vervoer per spoor in Zweden verzorgt. Het bedrijf is eigendom van de Zweedse staat en telt circa drieduizend werknemers. De jaaromzet bedraagt 5,9 miljard Zweedse kronen.

Over Ab Ovo
Ab Ovo is in 1997 opgericht en ondersteunt sindsdien klanten in het verbeteren van hun concurrentiepositie. Ab Ovo biedt intelligente oplossingen, consultancy rondom planning- en optimalisatievraagstukken, en management van complexe, grootschalige en veelal vastgelopen projecten. Ab Ovo gebruikt 'best of breed' technologie (zowel binnen- als buitenshuis) om zijn klanten te ondersteunen. Het motto van de onderneming luidt: 'Bij ons lukt het wèl'.

Ab Ovo heeft een brede internationale klantenkring in de logistiek met gerenommeerde namen, zoals DB Schenker Rail, DHL, FirstGroup, Slovenian Railways, Green Cargo, Vopak, Air France-KLM, Schiphol Group en Port of Rotterdam. Voor meer informatie: http://www.ab-ovo.com.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italïe, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.




Ingezonden persbericht