Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) - Mountain Network

Boulderaars strijden in de kerk om Nederlandse titel

za 9 oktober - Mountain Network Amsterdam

De voormalige Sint Josephkerk in Amsterdam West is dit jaar het strijdtoneel voor de nationale titels bij de sportklimdiscipline boulderen. Dertien heren en elf dames hebben zich voor het NK gekwalificeerd via de Nederlandse boulder competitie. Boulderen is een spectaculaire vorm van de klimsport: kort, krachtig en atletisch. In zeer zware en technische routes (boulders) wordt er op klimwanden van zo'n vijf meter hoog geklommen. Hierbij worden geen touwzekeringen gebruikt, voor de veiligheid wordt gebruik gemaakt van valmatten.

Lichteffecten en DJ's
De kerk wordt voor de gelegenheid aangekleed met een decor van lichteffecten.Tijdens de wedstrijd zorgen professionele cameramensen voor live beelden die worden getoond op een groot scherm. Een dj zal tijdens de wedstrijd voor een energieke sfeer zorgen en na afloop van de wedstrijd is er een groot feest waar het einde van het Nederlandse boulder seizoen wordt gevierd.

Halve finales en finales

Op het kampioenschap worden vijf verschillende boulders gebouwd voor de halve finales en vier voor de finales. De klimmers mogen de boulders zo vaak mogelijk binnen de vastgestelde tijd proberen. De klimmer die de boulders in zo min mogelijk pogingen topt, mag zich Nederlands Kampioen Boulderen 2010 noemen.

Deelnemers
Deelnemerslijst: http://www.nkbv.nl/sportklimmen/wedstrijden/was/competitions/viewparticipants/3038

PROGRAMMA:
12:00 uur: Deuren open voor publiek
13:00 uur: Halve finale dames
15:30 uur: Halve finale heren
19:00 uur: Presentatie finalisten
19:10 uur: Finale dames
21:10 uur: Finale heren
22:45 uur: Prijs uitreiking
23:00 uur: NK afterparty

Mountain Network Amsterdam
Erik de Roodestraat 16
1056 AM Amsterdam

Na afloop van de prijsuitreiking is er de mogelijkheid om de sporters te interviewen.

Het Nederlands Kampioenschap Boulderen 2010 wordt georganiseerd door Mountain Network Amsterdam, onder auspiciën van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).