Ingezonden persbericht


Persbericht

Leiden, 6 oktober 2010

Nieuwe lesprogramma's BeMused Leiden
Een haai aaien, een eigen parfum samenstellen, of liever een kunstwerk maken? Dat kan in één van de Leidse musea tijdens BeMused!

BeMused is een unieke verzameling van actieve en stimulerende lesprogramma's voor het vmbo. Een gezamenlijk educatief programma van zeven Leidse erfgoedinstellingen: Hortus botanicus Leiden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden, Regionaal Archief Leiden en Museum Boerhaave. In navolging van het succesvolle Museum en School programma voor basisscholen ontwikkelden de Leidse musea lesprogramma's specifiek gericht op het vmbo.

Dit schooljaar zijn er twee gloednieuwe programma's aan het aanbod toegevoegd! In Museum Boerhaave komen de leerlingen van alles te weten over Ongedierte en besmettelijke ziekten. In Naturalis vereeuwigen ze een Dier op papier. De in totaal maar liefst negen programma's van BeMused zijn zo ontwikkeld dat ze bij de kerndoelen van de verschillende leerwegen en sectoren aansluiten. Een aantal programma's sluit bovendien aan op specifieke vakken zoals geschiedenis, biologie en techniek. Door de samenwerking tussen musea, docenten en leerlingen passen de programma's goed bij de belevingswereld van de vmbo-leerling.

Kijk voor meer informatie en de leuke promotiefilm op: www.bemused.nl

Het BeMused programma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Persinformatie



Ingezonden persbericht