Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 6 oktober 2010

Autodesk lanceert web- en mobiele toegang tot AutoCAD-ontwerpen

AutoCAD WS breidt AutoCAD via de cloud uit naar web- en mobiele apparaten, zoals iPad, iPhone en iPod touch

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft aangekondigd dat het AutoCAD WS op de markt brengt. Met deze nieuwe, gratis* webapplicatie kunnen gebruikers van AutoCAD-software dankzij cloud computing-technologie hun AutoCAD-ontwerpen en DWG-bestanden bekijken, bewerken en delen via webbrowsers en mobiele apparaten. Bovendien is de mobiele applicatie AutoCAD WS voor iOS, die iPhone-, iPad- en iPod touch-gebruikers toegang biedt tot AutoCAD WS, nu beschikbaar als gratis download in de iTunes App Store van Apple.

"Via toegang tot AutoCAD-ontwerpen, ongeacht het tijdstip en de locatie, vergemakkelijkt de web- en mobiele applicatie AutoCAD WS de manier waarop ontwerpers en technici in het veld met verschillende partijen werken," stelt Amar Hanspal, senior vice president, Autodesk Platform Solutions and Emerging Business. "Autodesk is er van oudsher op gericht om design toegankelijker te maken, en AutoCAD WS is de meest recente illustratie van deze inspanningen waarbij Autodesk via cloud computing en mobiele platforms design loskoppelt van de desktop en zo het ontwerpproces aanmerkelijk verbetert.

De webapplicatie AutoCAD WS was eerder beschikbaar als "Project Butterfly", een technologiepreview op Autodesk Labs die door meer dan 75.000 mensen is gebruikt om AutoCAD-ontwerpen via hun webbrowser te bekijken, te bewerken en te delen.

Met de commerciële lancering van AutoCAD WS kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit hun AutoCAD-desktopsoftware ontwerpen uploaden en in hun online werkruimte beheren via een nieuwe, gratis plug-in, die nu kan worden gedownload, of als onderdeel van het Subscription Advantage Pack voor AutoCAD 2011. De plug-in is compatibel met Engelstalige 2011-versies van AutoCAD, AutoCAD LT en andere AutoCAD-producten. Deze mogelijkheid wordt ook geïntegreerd in de AutoCAD for Mac-software, die binnenkort wordt uitgebracht.

Dankzij AutoCAD WS kunnen AutoCAD-gebruikers virtuele ontwerp-reviews uitvoeren met belanghebbenden over de hele wereld. AutoCAD WS biedt zo een oplossing voor problemen met versiebeheer en nauwkeurigheid waarmee ontwerpteams vaak te maken krijgen die bestanden via e-mail uitwisselen of die op locatie moeten werken met documentatie op papier. Met behulp van een geïntegreerde service van Google Maps kunnen gebruikers van AutoCAD WS ontwerpen bovendien beter demonstreren in hun omgeving door CAD-tekeningen te koppelen aan kaarten.

Extra AutoCAD WS-functies zijn onder meer:

- Web- en mobiele DWG-viewer geeft overal toegang tot AutoCAD-tekeningen via een webbrowser of mobiele apparaten.
- Online DWG-editor ondersteunt meer dan 100 veelgebruikte intuïtieve AutoCAD-teken- en bewerkings-tools voor zowel CAD- als niet-CAD-professionals.
- Met de ingebouwde uitwisselingsfunctie kunt u een unieke URL genereren en belanghebbenden DWG-bestanden online laten bekijken, en via toegangsbeheer instellen hoe anderen tekeningen en mappen kunnen bekijken, bewerken of downloaden.
- In de handige online-opslag worden DWG- en DXF-bestanden, afbeeldingsbestanden en overige gerelateerde documenten geordend in projectmappen, met ondersteuning voor tal van bestandstypen, zoals DOC, JPEG, PNG en PDF.
- Dankzij realtime-samenwerking kunnen mensen gelijktijdig samenwerken aan hetzelfde DWG-bestand en worden wijzigingen meteen in het bestand weergegeven.
- Ontwerptijdlijn registreert alle wijzigingen in tekeningen en houdt deze bij voor versiebeheer en controledoeleinden.

Voor meer informatie over AutoCAD WS, voor downloads of voor informatie over producten die compatibel zijn met de gratis plug-in voor AutoCAD-software, gaat u naar www.autocadws.com

*Gratis producten en diensten vallen onder de bepalingen en voorwaarden in de meegeleverde eindgebruikerovereenkomst.


---