Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

COMBINATIEREIZEN WINNEN AAN POPULARITEIT
TOENEMENDE VRAAG EGYPTE ÉN JORDANIE

Amsterdam, oktober 2010 - Meer zien, meer beleven, meer voordeel. Wat de achterliggende reden ook is, steeds meer mensen boeken een combinatiereis waarin verschillende landen op het programma staan. Egypte-specialist Nile Travel biedt sinds begin dit jaar reizen aan, die het bezoek aan Egypte combineren met Jordanië. Het eerste half jaar laat een dusdanige populariteit zien, dat voor 2011 een verdubbeling van het aantal boekingen wordt verwacht.

Hoog in de vakantietop
Egypte staat al jaren hoog in de vakantietop van strand- en cultuurliefhebbers. Jordanië is met wereldwonder Petra voor deze doelgroep minstens zo interessant, maar een stuk minder gemakkelijk te bereiken. Dankzij de combinatiereizen worden de voordelen van Egypte - meer vluchten, meer aanvliegroutes en een aantrekkelijke prijs - nu gecombineerd met al het moois dat Jordanië te bieden heeft. En de cijfers liegen er niet om: in de eerste helft van 2010 boekte maar liefst 10% de reiscombinatie Egypte-Jordanië.

Combinatievariatie
Jordanië is vanuit Egypte gemakkelijk en voordelig per ferry bereikbaar, waardoor het bezoek aan beide landen vloeiend in elkaar overloopt. In het aanbod van Nile Travel zijn begin dit jaar drie reizen opgenomen die het mooiste van beide landen laten zien. De keuze bestaat uit een vijftiendaagse reis met Nijlcruise, Sinaï en Jordanië, de tweede optie is een uitbreiding van deze vakantie met een bezoek aan Cairo. Wie minder tijd heeft boekt de achtdaagse reis naar Sinaï en Jordanië.

Toenemende vraag
"We zien een toenemende vraag naar combinatiereizen. Mensen willen meer uit hun vakantie halen, maar daar bij voorkeur niet de hoofdprijs voor betalen. Wij bieden precies wat ze zoeken: culturele reizen door Egypte en Jordanië die voldoende ruimte bieden voor ontspanning. Maar liefst één op de tien van onze boekingen dit jaar betreft een combinatiereis, we verwachten dat dit volgende jaar verdubbeld naar 20% van onze totale boekingen. En nu de Dode Zee is genomineerd voor de lijst van zeven nieuwe wereldwonderen, is de combinatie met Jordanië passender dan ooit!" aldus Sherif Moustafa, directeur Nile Travel.

Over Nile Travel
Nile Travel is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in reizen naar Egypte. Alles is mogelijk, van Nijl cruises tot rondreizen en van duiktrips tot zonvakanties. In 2009 is vakantiebestemming Egypte wederom in populariteit toegenomen. Als antwoord op de toenemende vraag, heeft Nile Travel haar aanbod uitgebreid met nieuwe hotels, georganiseerde reizen en excursiemogelijkheden. Zie voor meer informatie en boekingen www.niletravel.nl



Ingezonden persbericht