Seminar `Brandveiligheid in bestaande bouw'


Balanceren tussen theorie en praktijk

ZALTBOMMEL, 20100922 -- Het nieuwste seminar van de Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE), "Brandveiligheid in bestaande bouw", beoogt zowel experts vanuit de huisvestiging als brandveiligheidexperts bijeen te brengen en hun brandveiligheidsvraagstukken te delen. Over balanceren tussen de theorie en praktijk met o.a. verantwoordelijkheden, regelgeving en oplossingen; 6 oktober 2010, Evenementenhal te Gorinchem aanvang 13.30 uur. www.vbe.novb.nl

"Is mijn huisvesting brandveilig en voldoet alles aan de regels?" Dit zijn actuele vragen voor veel gebouweigenaren en -gebruikers. De antwoorden blijken vaak niet eenvoudig te geven. De wet- en regelgeving wordt in de praktijk soms verschillend uitgelegd. Vooral als het gaat om bestaande bouw. Daarnaast is het technisch lastig om de bestaande `brandveiligheidskwaliteit' eenduidig vast te stellen of te bepalen, laat staan aan te tonen.

Wat kunt u verwachten?
De Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE) wil met dit seminar inzicht geven in de wet- en regelgeving rond brandveiligheid in bestaande bouw. Ook krijgt men handvatten aangereikt om brandveiligheid in bestaande bouw te realiseren en de bestaande kwaliteit vast te stellen.

Voor wie?
Dit seminar is interessant voor gebouweigenaren, facilitair managers, adviseurs, gemeenten, brandweer en alle andere betrokkenen bij de brandveiligheid van bestaande bouw.

Programma
Hajé van Egmond, ministerie van VROM, ontfermt zich over het wettelijk kader voor brandveiligheid in de bestaande bouw. Rudolf van Mierlo van Efectis Nederland behandelt de problematiek rond het vaststellen van bestaande brandveiligheidskwaliteit en de aantoonbaarheid ervan. Fire Safety Engineering (FSE) is een vakdiscipline die in Nederland in opkomst is en slimme oplossingen kan opleveren voor brandveiligheidsvraagstukken. Erik Almgren van adviesbureau Bengt Dahlgren uit Zweden informeert ons over de mogelijkheden van FSE in bestaande bouw en presenteert de jongste ontwikkelingen in Zweden. Dirk Smeets van adviesbureau FPC uit België gaat nader in op de toepassingsmogelijkheden van brandbeveiligingsinstallaties en de bijdrage die zij kunnen leveren in bestaande bouw.
Schade als gevolg van brand kan enorme gevolgen hebben voor de gebouwenbezitter en/of -gebruiker. Tom de Nooij van verzekeringsmakelaar MARSH leert bezoekers hoe een verzekeraar vanuit aspect schadebeperking naar bestaande bouw kijkt.

Tussen de presentaties is er ruimschoots tijd vrijgehouden om te netwerken en het bezoeken van de stands op de informatiemarkt.

Aanmelden?

Dat kan via www.brandveiligheidslimbekeken.nl
VBE leden hebben gratis toegang.


Georganiseerd door de VBE
De Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE) maakt als sectie deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid (NOVB). De VBE heeft als doelstelling het delen van kennis over brandveiligheid. Hiervoor worden seminars en themabijeenkomsten georganiseerd en maken we gebruik van onze website en het stimuleren van het "VBE netwerk".