Skype for Android™ nu beschikbaar

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20101006 --

Skype kondigt vandaag de introductie aan van Skype for Android™, ontwikkeld voor smartphones met Android OS versie 2.1 of hoger. Voor verreweg het grootste deel van de wereldwijde smartphone gebruikers, is het nu mogelijk om Skype op hun mobiele telefoon te gebruiken, zij het via WiFi of via het datanetwerk van de GSM provider (GPRS, EDGE, 3G) 1. Skype for Android is gratis te downloaden via de Android Market, geïnteresseerden kunnen ook via de browser van hun mobiele telefoon terecht op www.skype.com/m.

Skype for Android biedt gebruikers het volgende:

  • Gratis bellen met andere Skype gebruikers via WiFi of het mobiele netwerk (GPRS, EDGE, 3G)2, audiokwaliteit vergelijkbaar met CD’s door Skype’s SILK codec (audiocompressie);
  • Goedkoop bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers;
  • Instant messaging via Skype met één of meerdere vrienden tegelijk;
  • Synchronisatie van Skype contactgegevens met de gegevens op het Android toestel, waardoor Skype gesprekken gestart kunnen worden vanuit het telefoonboek, zonder eerst de Skype applicatie op te starten;
  • Inzicht in welke Skype contactpersonen online en beschikbaar zijn voor een gesprek of chat;
  • Eenvoudig importeren van namen en nummers van de telefoon naar de Skype applicatie;
  • Gesprekken ontvangen via je Skype online nummer, ideaal voor als je veel reist.

Mark Douglas, Product Manager of Android, Skype zegt: “The Skype ervaring breidt zich steeds verder uit, meer en meer mensen gebruiken Skype om onafhankelijk van waar ze zich bevinden met elkaar in contact te blijven. We zijn zeer verheugd dat Skype, met de Skype for Android uitbreiding, nu beschikbaar is op drie van de meest populaire mobiele besturingssystemen: Android, iOS en Symbian.”

Opmerkingen voor de redactie:

  • Indien je geïnteresseerd bent in een gesprek met Skype neem dan contact op met Ward Estoppey van Grayling.
  • Skype for Android beeldmateriaal is te downloaden via: http://about.skype.com/media-library/
  • Een blog post en een video waarin Skype for Android nader wordt toegelicht is te vinden op de Skype blog: http://blogs.skype.com/en/2010/10/android.html
  • Op verzoek is tevens een reviewers guide verkrijgbaar, neem hiervoor contact op met Grayling.

Skype for Android™ werkt op toestellen die zijn uitgerust met Android OS v2.1 of hoger en is succesvol getest op de HTC Desire, HTC Legend, Google Nexus One, Motorola Milestone XT720 en Motorola Milestone. Skype for Android™ ondersteunt de volgende talen: Braziliaans Portugees, Deens, Duits, Engels, Estisch, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Vereenvoudigd Chinees en Zweeds.

1 Telefoonprovider kan extra kosten in rekening brengen voor roaming en mobiel internet via GPRS, EDGE, 3G.

2 In de VS werkt Skype for Android alleen via WiFi verbinding. Skype for Android is momenteel niet beschikbaar in China en Japan.

Over Skype

Skype is software die gesprekken over de hele wereld mogelijk maakt. Miljoenen personen en bedrijven maken gebruik van Skype voor gratis video- en voiceoproepen, het sturen van expresberichten en het delen van bestanden met andere Skype-gebruikers. Iedere dag kunnen personen over de hele wereld gebruikmaken van Skype om tegen lage kosten te bellen naar vaste en mobiele telefoons. Download Skype op uw computer of mobiele telefoon vanaf www.skype.com.

CONTACT:
Grayling
Ward Estoppey
T +31 (0)20 575 40 09 / +31 (0)6 108 908 93

E ward.estoppey@grayling.com