IQMS introduceert RealTime Process Monitoring voor ERP-productiesoftware EnterpriseIQ

Lang verwachte module gaat verder dan het simpele idee van meting en parametercontrole, met directe communicatie met ERP-productiesoftware

PASO ROBLES, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20101006 --

IQMS, een vernieuwend ontwerper en ontwikkelaar van ERP-productiesoftware (ERP=enterprise resource planning), heeft vandaag de introductie aangekondigd van RealTime™ procesbewaking (Process Monitoring). Door productieapparatuur direct te koppelen aan het bestaande EnterpriseIQ ERP-productiesysteem, kunnen parameters van procesgegevens tijdens de productie van de onderdelen worden geregistreerd, bekeken en geanalyseerd. Omdat alles ontworpen en ontwikkeld is door IQMS, zijn er geen lastige of dure interfaces van derden nodig.

“IQMS heeft tijdens de ontwerp- en ontwikkelingsstadia voortdurend ondersteuning en feedback gekregen van de mensen die de bedrijfstak het beste kennen: onze klanten”, aldus Randy Flamm, president en oprichter van IQMS. “Met RealTime™ procesbewaking hebben we verder gekeken dan eenvoudigweg meting en parametercontrole: we hebben een module ontwikkeld die meer kan dan wat wordt verwacht van en wordt geleverd door onze concurrenten.”

Omdat RealTime™ procesbewaking is ontwikkeld met inbreng van de industrie zelf en rechtstreeks communiceert met het EnterpriseIQ ERP-systeem, beschikt het onder meer over de volgende verbeterde functies en mogelijkheden:

  • Door de gebruiker gedefinieerde prestatie- en meetparameters zorgen voor flexibiliteit in het verzamelen van statistische gegevens.
  • Gegevens kunnen direct worden bekeken of er kunnen SPC-parameters worden vastgesteld voor specifieke eisen voor automatische gegevensverzameling en populatie van SPC-grafieken en -diagrammen.
  • Waarschuwingen (visueel of via SMS-berichten) kunnen worden gegeven op basis van zogenaamde SPC ASQ Run Rules, met het doel processen in de hand te houden voordat ze gespecificeerde limieten overschrijden.
  • Internetgebaseerde gegevenstoegang maakt het mogelijk gegevens op afstand te bekijken op een computer of handbediend apparaat (bijv., een PDA).
  • Verzamelde gegevens worden efficiënt in de Oracle®-database opgeslagen op onderdeelnummer, werkopdracht of productienummer, en met de drill-down-functie kunnen gebruikers aanvullende details volledig bekijken voor volledige traceerbaarheid.
  • Via krachtige diagrammen, metingen, OEE-berekeningen en nog meer functies kan direct feedback worden verkregen over belangrijke parameters, volgens de wensen van de fabrikant.
  • Realtime RJG gegevensopslag en -analyse worden ondersteund.

“IQMS RealTime procesbewaking biedt het summum van traceerbaarheid, betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en efficiëntie”, aldus Bob Bester, IT-directeur van Atek en één van de eerste gebruikers van de module. “Nu het productieproces tot op de cyclus wordt gemeten, kunnen we op het etiket op de verpakking laten aangeven tijdens welke cycli het product in de verpakking is gefabriceerd, zodat het product direct traceerbaar is. Doordat onze gegevens betrouwbaar en veilig worden opgeslagen in een Oracle-database, kunnen we erop rekenen dat onze gegevens en ons bedrijf altijd goed beschermd zijn. En de extra nauwkeurigheid en efficiëntie die wordt geboden door de interface met het EnterpriseIQ-product, geven ons de garantie dat we sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren onze inventaris kunnen bijhouden.”

RealTime™ procesbewaking van IQMS is een van de vele producten in een reeks productiebeheermodulen binnen de EnterpriseIQ ERP-softwaresuite. Omdat IQS begrijpt dat efficiëntie en de productie op de werkvloer voor elke fabrikant van essentieel belang zijn, blijft ons bedrijf streven naar de ontwikkeling van een compleet ERP-productiesysteem dat in de breedte en diepte schaalbaar en uitbreidbaar is.

Over IQMS

Sinds 1989 houdt IQMS zich bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van ERP-software repetitieve productie-, verwerkings- en discrete productie-industrieën. Op dit moment levert IQMS toonaangevende realtime oplossingen op het gebied van productie, boekhouden, productiecontrole, kwaliteitscontrole, toevoerketen, CRM en eBusiness voor de automobiel-, medische, verpakkings-, consumentengoederen- en andere productiemarkten. EnterpriseIQ, de innovatieve ERP-softwareoplossing op basis van één database, biedt volledige functionaliteit en schaalbare oplossingen, zonder dat dure interfaces van derden nodig zijn. Met vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en India, bedient IQMS fabrikanten over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
IQMS
Daniele Fresca, Directeur Marketing
805-227-1122

dfresca@iqms.com