Sonim onthult XP1300 CORE ultra robuuste mobiele telefoon


Nog waterbestendiger met IP68 normering en nog robuuster met een grote luidspreker, microfoon met ruisonderdrukking en hoge resolutie display

UTRECHT, 20101006 -- Sonim Technologies, Inc. (www.sonimtech.com) onthult vandaag de nieuwe Sonim XP1300 CORE mobiele telefoon, de hoeksteen van de nieuw uit te komen lijn ultra robuuste mobiele telefoons van het bedrijf. De XP1300 CORE vertegenwoordigt een doorbraak in waterbestendige technologie; het is de eerste IP68 GSM telefoon ter wereld en is volledig onderdompelbaar in 2 meter diep water. Het toestel is uitgerust met een 2" hoge resolutie, krasvast display alsmede een microfoon met ruisonderdrukking, waarmee werkers een robuuste telefoon in handen hebben die de zwaarste omstandigheden kan weerstaan.

De CORE biedt de mogelijkheid om zich aan verschillende omgevingen aan te passen, is daarmee perfect voor diegenen die een mobiele telefoon nodig hebben die overal meegenomen kan worden, en geeft daarmee buitenwerkers het vertrouwen dat zij nodig hebben om hun telefoon buiten stedelijke grenzen in te zetten.

"De XP1300 CORE is ons eerste product dat op ons vierde generatie robuuste platform is gebouwd en legt de lat van robuustheid wederom hoger. Het zal de Nr. 1 keuze zijn voor bouwvakkers, agrariërs, havenarbeiders en anderen die werken in ruige omgevingen", zegt Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies.

De XP1300 CORE is zowel krasvast en waterbestendig als bestand tegen stof en houdt werkers verbonden ongeacht de omgeving waarin zij zich bevinden. De telefoon is vanaf begin november wereldwijd beschikbaar. Andere belangrijke functies bevatten ruisonderdrukking, waterbestendige connectoren en een verbeterd display beschermd met Gorilla Glass®. De geavanceerde functies van de XP1300 CORE zijn een direct resultaat van de ervaring die Sonim heeft opgebouwd in de afgelopen vier jaar met het leveren van ongeveer een half miljoen telefoons aan de meest veeleisende werkomgevingen ter wereld.

ROBUUSTHEID
Met een ontwerp dat de zwaarste condities kan weerstaan en dat conformeert aan de Amerikaanse MIL-810G certificering voor zout, mist, vochtigheid, transportschokken en thermische schokken, toont de XP1300 CORE zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Daarbij heeft Sonim een glasvezel mix toegevoegd aan de behuizing van de telefoon plus een Gorilla Glass® lens waarmee gebruikers de telefoon vol vertrouwen intensief kunnen gebruiken.

AANPASBAAR
De XP1300 CORE past zich aan de omgeving van de werker aan. De microfoon met ruisonderdrukking houdt gesprekken duidelijk in aanwezigheid van luidruchtige machinerieën en het grotere, hoge resolutie display biedt uitstekende zichtbaarheid in omstandigheden buiten.
*
GAAT DAGEN MEE
Meer dan alleen een robuust uiterlijk en duurzaamheid biedend, kan de Sonim XP1300 CORE zich beroemen op een gesprekstijd van 18 uur en 800 uur stand-by tijd en temperaturen variërend van -20*C tot +55*C.

De specificaties van de XP1300 bevatten o.a.:
* Aantoonbare robuustheid: IP-68 /MIL-810G gecertificeerd
* IP-68 onderdompelbaar tot 2 meter gedurende 30 minuten; beschermd tegen regen, mist en zoute lucht
* Valbestendig: weerstaat vallen tot 2 meter hoogte op beton
* Stevig display: Gorilla Glass® diplay voor extreme schokken en krasbestendigheid
* Lange batterij levensduur: tot 18 uur gesprekstijd en 800 uur stand-by tijd
* Ruisonderdrukking: omni-directionele microfoon met ruisonderdrukking
* IP-68 Bestendig tegen stof en micro-delen: niet poreuze behuizing voorkomt binnendringen van microdelen
* Bestand tegen extreme temperaturen: werkzaam in omgevingen variërend van -20°C tot +55°C
* Solide materialen: Dual injected behuizing (gehard rubber, glasvezel mix)
* Toegankelijk toetsenbord: ruim geplaatste toetsen die gemakkelijk te gebruiken zijn met handschoenen
* Luide audio: 23mm luidspreker, bedekt met GORE®
* Multimedia speler: Video en MP3

De Sonim XP1300 CORE wordt ondersteund door een uitgebreide garantie van 3 jaar, die toonaangevend is in de industrie. De CORE is een professionele en betrouwbare tool die werkers en werknemers in ruige omgevingen nodig hebben om improductieve tijd te minimaliseren.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
De XP1300 CORE zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf begin november. De adviesverkoopprijs is ¤ 299,-- inclusief BTW (los toestel).Meer informatie en afbeeldingen zijn te vinden op www.sonimtech.com


OVER SONIM TECHNOLOGIES
Sonim Technologies ( www.sonimtech.com ) is leverancier van `s werelds meest robuuste, onderdompelbare mobiele telefoons die speciaal ontworpen zijn voor mensen die buiten in uitdagende en industriële omgevingen werken. De Sonim XP lijn mobiele telefoons beschikt over buitengewoon vakmanschap en conformeert aan de Rugged Performance Standards van Sonim (bijvoorbeeld: bestand tegen water, vallen van 2 meter hoogte, stof en extreme temperaturen). Sonim's uitgebreide garantie van drie jaar is toonaangevend in de industrie. Verwachtingen van klanten op het gebied van robuuste technologie worden hiermee opnieuw bepaald. Het hoofdkantoor van Sonim bevindt zich in San Mateo, California. Het bedrijf verkoopt haar producten in meer dan 50 landen.

Sonim Technologies