WebNotarius®: Electronische handtekening zonder beperkingen!

SZCZECIN, Polen--(BUSINESS WIRE)-- 20101007 --

Vanaf 27 september 2010 kunt u de meest recente versie van WebNotarius® gebruiken - de allereerste gratis (basisversie) en op grote schaal verkrijgbare bekrachtigingsservice waarmee certificaten, electronische documenten en de geldigheid van in de Europese gebruikte electronische handtekeningen geverifieerd kunnen worden.

Deze service wordt geleverd door een Poolse gekwalificeerde Certificeringsautoriteit – “CERTUM General Certification Authority”, waarvan Unizeto Technologies SA eigenaar is. Voor het leveren van de WebNotarius®service, maakt CERTUM gebruik van de TSL-lijsten ("trusted list of accredited certification service providers")die door alle landen in de Europese Unie wordt gepubliceerd. Hiermee worden alle Internetgebruikers in de gelegenheid gesteld de status te checken van de verschillende 400 verschillende certificaten die op de EU-markt worden uitgegeven.

“Dit is een werkelijke doorbraak in het gebruik van electronische handtekeningen op de markt van de Europese Gemeenschap dankzij een overeenkomst die afzonderlijk in de Russische Federatie is gevat” – aldus Andrzej Bendig-Wielowiejski, CEO van Unizeto Technologies SA. – Door het leveren van de WebNotarius® service hebben wij de grenzen en barrières geëlimineerd die er voor het gebruik van electronische handtekeningen bestonden op het grondgebied van Lissabon tot Vladivostok. Om e-handtekeningen te verifiëren werd tot dusverre specifiek aanbevolen software vereist door ieder van de honderden personen bijna die als bevoegde autoriteiten in de Europese Unie werken en de verscheidene bevoegde autoriteiten die in de Russische Federatie opereren. Het gebruik van een grote verscheidenheid aan verschillende programma's die actualiseringen vereisen voor het verifiëren van electronische handtekeningen is heel onhandig, speciaal voor de overheid en buitenlandse bedrijven. Bovendien beperken deze toepassingen zich gewoonlijk slechts tot een selectie van operatieve systemen. Nu kan dankzij WebNotarius®, iedere Internetgebruiker op eenvoudige wijze de status en geldigheid van electronische handtekening of certificaten controleren, wat het land van oorsprong ook moge zijn. WebNotarius® is een belangrijke stap vooruit waarbij de volledige interoperabiliteit van electronische handtekeningen in Europa en andere landen wordt verzekerd.

De service is ook gratis beschikbaar door het populaire SOAP protocol. Hiermee wordt op eenvoudige wijze de integratie met ieder systeem mogelijk gemaakt, zodat het verifiëringsproces van certificaten en electronische handtekeningen volledig geautomatiseerd verloopt. Dit is vooral belangrijk voor software-ontwikkelaars, omdat dit in grote mate de kosten en implementatietijd voor ondersteuning van het gesigneerde electronische document in IT-systemen vermindert.

Meer informatie: www.webnotarius.eu

Bron: UNIZETO TECHNOLOGIES SA

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
UNIZETO TECHNOLOGIES SA
Marcin Kalinowski
International Cooperation Director
telefoon: 48 914416510

e-mail: marcin.kalinowski@unizeto.pl