Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INTERACTIEVE KINDERBOEKENWEEK IN HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM GRONINGEN

Leerzame workshops en educatieve theatervoorstelling staan centraal tijdens Kinderboekenweek

Groningen, woensdag 15 september 2010 - De striphelden van Het Nederlands Stripmuseum Groningen zullen tijdens deze Kinderboekenweek (6 tot en met 16 oktober) ietwat vreemd opkijken wanneer er plots honderden nieuwe collega-(strip)helden ten tonele zullen verschijnen. Het stripmuseum grijpt het thema 'illustraties' van de Kinderboekenweek namelijk aan om een interactieve week te organiseren. Basisschoolklassen volgen tijdens deze dag themaworkshops en nemen deel aan de interactieve theatervoorstelling 'De Boomhut', in samenwerking met Stichting De Dames Slier. De theatervoorstelling is een avontuurlijke en muzikale theatervoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar.

De boom van Robin staat centraal tijdens de muzikale theatervoorstelling 'De Boomhut'. Een succesvolle projectontwikkelaar wil de boom in de tuin van Robin kappen en op de plek van de boom een splinternieuw winkelcentrum bouwen. Maar als de boom sneuvelt, sneuvelt ook de boomhut van Robin. De kinderen die de voorstelling bezoeken worden letterlijk onderdeel van de inspirerende theatervoorstelling over verbeelding en verwondering, fantasie en volwassen worden, maar ook over staan voor wie je zelf bent en waar je in gelooft.

Workshop
De striptekenaars van Ollie B. Bommel, Kuifje en Suske & Wiske krijgen deze Kinderboekenweek heuse concurrentie van de jonge tekenaars van Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Tijdens de workshop worden de basisschoolleerlingen opgeroepen om Robin te helpen bij het redden van zijn boom en bedenken een actieplan. Na de workshop kunnen de kinderen een leerzaam bezoek brengen aan het leukste museum van Nederland met 2.300 m2 strip- en tekenfilmfun. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.dedamesslier.nl. Aanmelden is een must en alleen voor scholen mogelijk. Dit kan via 06-53292447 of scholen@dedamesslier.nl. Meer informatie over het stripmuseum is beschikbaar op www.stripmuseum.nl