Ingezonden persbericht


P E R S I N F O R M A T I E

Burgum/ Buitenpost, 17 september 2010
PB / 030

Samenwerking dienstverlening Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen genomineerd voor Antwoord©Awards 2010

Het gezamenlijk project Dienstverlening van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is genomineerd voor de landelijke Antwoord©Awards 2010. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel starten per 1 januari 2011 een gezamenlijk KlantContactCentrum (KCC) om de dienstverlening samen op een nog hoger en onderscheidend niveau te brengen. Zij zijn de eerste gemeenten in Nederland die kiezen voor een vergaande samenwerking om een gezamenlijk KCC in te richten.

Antwoord©Awards
De Antwoord©Awards worden uitgereikt aan mensen en organisaties die zich op een buitengewone manier hebben ingezet om de dienstverlening van de overheid te verbeteren door de behoeftes van burgers en ondernemers daadwerkelijk centraal te stellen.

Nominatie
Van de in totaal 65 inzending zijn tien gemeenten genomineerd. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn de enige gemeenten uit het Noorden. Beide gemeente zien de nominatie als een groot compliment.

De winnaars worden op 6 oktober bekendgemaakt tijdens het congres 'De Klantgerichte Overheid' in Rotterdam. De winnaars ontvangen, naast een bijzonder kunstobject, een speciale oorkonde en worden flink in de spotlights gezet.

Noot voor de redactie,