Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 22 september 2010

Minisymposium 'Succesvol ondernemen in Nieuw-ZeelandŽ

In het verleden hebben veel Friezen een bestaan elders gezocht en Nieuw-Zeeland vormde een belangrijke bestemming. Ondernemend als ze zijn hebben velen een eigen bedrijf opgestart, en met succes. Fryslân Ferbynt organiseert op 6 oktober een minisymposium 'Succesvol ondernemen in Nieuw-Zeeland' in het provinciehuis te Leeuwarden.

Internationaal programma Fryslân Ferbynt
Fryslân Ferbynt heeft in het kader van haar programma 2011-2012 de banden aangehaald met Friese ondernemers in Nieuw-Zeeland. Hun ervaringen en netwerk kunnen van grote waarde zijn voor het Friese bedrijfsleven.

Ondernemers uit de agribusiness
Na een inleiding over de Oceanische markt en de kansen die er liggen voor Friese ondernemers, zal de avond door een divers gezelschap uit de agribusiness vormgegeven worden. De speciaal uit Nieuw-Zeeland overgekomen ondernemer Kees Meinderts verhaalt over zijn handel in agrarische machines en apparaten. Daarnaast is er ondermeer aanwezig Pieter Faber, eigenaar van Nautisch Centrum Boat Inn. Hij heeft vanuit diverse bedrijven handel gedreven in Nieuw-Zeeland en er tevens ondernemende familieleden wonen.

Aanmelden
Ondernemers die geïnteresseerd zijn en aanwezig willen zijn bij het minisymposium, kunnen zich tot uiterlijk maandag 27 september aanmelden door een e-mail te sturen naar info@fryslanferbynt.nl.

Noot voor redactie,