Structureel onderhoud A12 ten noorden van Antwerpen

27/09/2010 14:02

Vlaamse Overheid

Op woensdag 6 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met een structureel onderhoud van de A12 ten noorden van Antwerpen, tussen Ekeren/Stabroek en de Nederlandse grens. Die plaatsen waar het wegdek er het ergste aan toe is, worden, binnen de budgettaire mogelijkheden, aangepakt. De werken nemen twee maanden in beslag.

Op woensdag 6 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met een structureel onderhoud van de A12 ten noorden van Antwerpen, tussen Ekeren/Stabroek en de Nederlandse grens. Die plaatsen waar het wegdek er het ergste aan toe is, worden, binnen de budgettaire mogelijkheden, aangepakt. De werken nemen twee maanden in beslag. Het verloop van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ergste stukken eerst

Er wordt nieuwe asfalt aangebracht op verschillende stukken voor de splitsing A12-R2 (dit is de afslag richting Tijsmanstunnel) in Stabroek tot aan de Nederlandse grens in de richting van Nederland en vanaf de Nederlandse grens tot complex Ekeren in de richting van Antwerpen. Ook de aansluitingen met de R2 en de op- en afrittencomplexen Stabroek en Zandvliet worden heraangelegd.

Verkeerssituatie

Tijdens de ganse duur van de werken blijft er minstens een rijstrook beschikbaar in elke richting, met uitzondering van enkele weekends waarin de A12 wordt afgesloten. Tijdens die weekends wordt het verkeer omgeleid via de Scheldelaan. Dit wordt vooraf aangekondigd en aangeduid met behulp van signalisatie.

De veiligheid van de wegenarbeiders en de weggebruikers is een prioriteit. Daarom vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer met aandrang aan de automobilisten om de snelheidsbeperking van 70 km/u te respecteren.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel